Amazon kiest mogelijk voor gratis videodienst

Amazon kiest mogelijk voor gratis videodienst

Nieuwe vorm van streaming van films en series?

Het lijkt erop dat Amazon werkt aan een gratis videodienst. De website AdAge meldt namelijk dat hun bronnen hebben vernomen dat Amazon al onderhandelt met studio's over het aanbieden van gratis content, zoals films en series, en misschien wel meer.

Het online warenhuis Amazon biedt op dit moment al Amazon Prime Video aan. In de States betaalt een klant hier 99 dollar per jaar voor, iets goedkoper dan bijvoorbeeld Netflix. En extra voordeel is dat klanten hun bestellingen via de website Amazon gratis thuisgestuurd krijgen.

De nieuwe gratis videodienst moet ongetwijfeld profiteren van reclame-inkomsten en een upgrade variant lijkt ook logisch; mogelijk vergelijkbaar met verschillende muziek-streamingdiensten zoals Spotify. Overigens is Spotify nou niet een enorm succes tot op heden. Ondanks de ongeveer 100 miljoen actieve leden leed de online muziekclub zo'n 539 miljoen euro verlies over 2016.

Amazon heeft overigens niet alleen een eigen kanaal. Ze ontwikkelen ook eigen / originele films en series. Zo maakten ze onlangs bekend dat ze een zeer prijzige Lord of the Ring-serie gaan maken.



NieuwsFilm

meest populair