Hoe ver filmstudio's gaan voor de rechten op de nieuwe Tarantino-film

Hoe ver filmstudio's gaan voor de rechten op de nieuwe Tarantino-film

En krijgt Tom Cruise een hoofdrol?

Een nieuwe Quentin Tarantino-film zorgt altijd voor opschudding. Ook nu, met nummer negen is dat het geval, helemaal nu Tarantino zoekt naar een nieuwe filmstudio voor zijn productie. Welke studio is niet zeker, maar we horen nu wel iets interessants over hoe ver die willen gaan om de film te mogen produceren.

Maar eerst de cast. Volgens Deadline is niemand minder dan Tom Cruise beoogd acteur voor een van de twee mannelijke hoofdrollen. Tarantino zou met hem en met Brad Pitt en Leonardo DiCaprio gesproken hebben voor de rollen, maar wellicht zijn ze allemaal te zien. Ook meldt Deadline dat producent David Heyman aan boord gestapt is als hoofdproducent - het wordt zijn eerste samenwerking met Tarantino.

Ook is er een verhaal van Variety over welke studio's de film mogelijk mogen distribueren. Volgens Variety zijn er drie studio's overgebleven die echt heel erg hun best doen voor de rechten en is er eentje die iets minder zijn best doet. Warner Bros., Sony en Paramount bieden de hoogste bedragen en meeste rechten, terwijl Fox een iets minder agressieve aanpak hanteert. Tegelijk schijnt elke grote studio te proberen de rechten te krijgen, op Disney na.

Om maar te illustreren hoe ver studio's gaan om Tarantino over te halen: de film speelt zich af in 1969 en dat deed Warner Bros. ertoe besluiten om de complete studiogrond te verbouwen naar die tijdsperiode. Kortom: toen Tarantino aankwam, zag hij overal auto's van de jaren zestig staan, hing het Warner Bros. logo van die tijd aan de muur en stonden er vintage meubels in conferentiekamers en filmposters uit die tijd aan de muren.

Tegelijk hanteert Tarantino ook strikte eisen. Zo moesten studio's naar het kantoor van agentschap WME en konden ze daar het script lezen. Alvorens ze een tweede gesprek met Tarantino aan konden gaan, moesten ze akkoord gaan met bepaalde voorwaarden. Verder wil Tarantino een productiebudget van 100 miljoen dollar. Daarnaast eist Tarantino vooraf een percentage. Normaliter worden de percentages verdeeld nadat de studio zijn eigen aandeel heeft gekregen. Dat betekent dat de studio dus minder overhoudt aan dit soort producties. Dit zou ook een van de redenen zijn waarom veel studio's niet overstag gingen.

De film moet in 2019 te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair