Kevin Spacey intimideerde ook tientallen mannen bij theatergezelschap

De gevallen 'House of Cards' ster kon daar ook jarenlang ongestoord zijn gang gaan.

De Evening Standard komt met een nieuw choquerend verhaal naar buiten over acteur Kevin Spacey (Baby Driver, American Beauty). Ook bij een Brits theatergezelschap waar Spacey jarenlang actief was, zou hij tientallen mannen seksueel hebben geïntimideerd. Ook voor het theater zelf komt het nieuws als donderslag bij heldere hemel, al weten we inmiddels ook wel dat de wolken rondom Spacey toch wel erg donker zijn.



Spacey werkte jarenlang bij het Londense theater Old Vic, waar hij begon als acteur en later werd benoemd tot artistiek directeur. Een nieuw bericht in de Evening Standard, gebaseerd op de bekendmakingen vanuit het desbetreffende theater, onthult dat Spacey ook daar ongewenst gedrag heeft vertoond. Zo'n twintig mannen melden nu tussen 1995 en 2013 te zijn lastiggevallen door de gevallen House of Cards-acteur.



Het theater laat in een persverklaring weten dat het nooit klachten heeft ontvangen in de tijd dat Spacey bij het creatieve gezelschap actief was en is dan ook erg geschrokken van het nieuws. Het theater opende overigens zelf een anonieme tiplijn nadat enkele weken geleden de verontrustende verhalen over het wangedrag van Spacey naar buiten kwamen, maar intern heeft men eerder dus nooit iets opgemerkt.

Old Vic is nu met het verhaal naar de media gestapt om ook deze feiten aan het licht te brengen in het steeds groter wordende schandaal rondom de als een kaartenhuis in elkaar gevallen Spacey.



NieuwsFilm

meest populair