Nieuwe actieheld op het witte doek: Danger Girl

Populaire strip over geheime agente is aangekocht voor filmreeks.

Constantin Film, het bedrijf achter de Resident Evil-filmreeks, heeft zijn zinnen gezet op een nieuwe serie films over een vrouwelijke held. Het bedrijf heeft de filmrechten voor Danger Girl opgekocht, een in de jaren negentig populaire strip van J. Scott Campbell en Andy Hartnell.

Danger Girl volgt de avonturen van Abbey Chase, een avonturier die tegen haar wil in is gerecruteerd door een geheime organisatie. Chase moet samenwerken met geheime agenten Sydney Savage en Natalia Kasstle om over de gehele wereld een stel mystieke objecten te vinden, en te zorgen dat deze uit de handen van het slechte Hammer Syndicate blijven. De strip wordt omschreven als een mix van Indiana Jones, James Bond en Charlie's Angels.

De strip was al eerder het bronmateriaal voor een spel op de PlayStation en was ooit aangekocht door New Line. Toen zou de film geregisseerd worden door regisseur Stephen Norrington, die toen net Blade had gemaakt. Recentelijk wordt het project ontwikkeld door producent Adrian Askarieh, die onder andere de Hitman-films op zijn naam heeft staan. Co-producent Jeremy Bolt zegt dat Danger Girl de perfecte mogelijkheid biedt om een team van realistische, herkenbare en gevaarlijke jonge vrouwelijke personages te creëren, maar wel met humor en spectaculaire actie.[/i]''



NieuwsFilm

meest populair