Eerste plotdetails nieuwe Tarantino-film

En lees meer over de Sony-deal.

Een nieuwe film van regisseur Quentin Tarantino zorgt steevast voor een heleboel verhalen en geruchten. Vandaag hebben we niet alleen de eerste echte plotdetails rond #9, maar zijn er ook financiële details over de deal die Tarantino sloot met filmstudio Sony.

Het verhaal
In het verleden hoorden we dat de nieuwe Tarantino vooral zou draaien om de gestoorde - en vandaag overleden - moordenaar Charles Manson. Maar later bleek het meer een film over het jaar 1969 te worden dan iets anders. Een bron van Vanity Fair claimt het scenario gelezen te hebben.

Volgens die bron draait de film om "een tv-acteur die een hitserie gemaakt heeft en zoekt naar een manier om weer een rol van belang te spelen in de filmwereld." De acteur wordt daarbij vergezeld door zijn "sidekick, die ook dienst doet als zijn stunt double." Op de achtergrond spelen de Manson-moorden, waarbij Margot Robbie de rol van Sharon Tate schijnt te spelen. Precies dat maakt dat aangenomen wordt dat haar rol een behoorlijk belangrijke is.

Het geld
Dan is er nog het financiële verhaal. Op The Hollywood Reporter lezen we dat Tarantino een budget van 93 miljoen dollar krijgt van Sony Pictures. Tarantino krijgt geen groot percentage vooraf, zoals hij eerst geprobeerd heeft. Verder eiste hij eerst de rechten op de film te krijgen na tien tot twintig jaar, maar heeft de studio dat ook niet toegezegd. Naar verluidt mot de film 375 miljoen dollar opbrengen om winstgevend te worden.

De productie zou volgend jaar van start gaan en de release moet in de loop van 2019 plaatsvinden.



NieuwsFilm

meest populair