Algemeen

Eerste plotdetails nieuwe Tarantino-film

En lees meer over de Sony-deal.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 12:09 in Algemeen
Een nieuwe film van regisseur Quentin Tarantino zorgt steevast voor een heleboel verhalen en geruchten. Vandaag hebben we niet alleen de eerste echte plotdetails rond #9, maar zijn er ook financiële details over de deal die Tarantino sloot met filmstudio Sony.

Het verhaal
In het verleden hoorden we dat de nieuwe Tarantino vooral zou draaien om de gestoorde - en vandaag overleden - moordenaar Charles Manson. Maar later bleek het meer een film over het jaar 1969 te worden dan iets anders. Een bron van Vanity Fair claimt het scenario gelezen te hebben.

Volgens die bron draait de film om "een tv-acteur die een hitserie gemaakt heeft en zoekt naar een manier om weer een rol van belang te spelen in de filmwereld." De acteur wordt daarbij vergezeld door zijn "sidekick, die ook dienst doet als zijn stunt double." Op de achtergrond spelen de Manson-moorden, waarbij Margot Robbie de rol van Sharon Tate schijnt te spelen. Precies dat maakt dat aangenomen wordt dat haar rol een behoorlijk belangrijke is.

Het geld
Dan is er nog het financiële verhaal. Op The Hollywood Reporter lezen we dat Tarantino een budget van 93 miljoen dollar krijgt van Sony Pictures. Tarantino krijgt geen groot percentage vooraf, zoals hij eerst geprobeerd heeft. Verder eiste hij eerst de rechten op de film te krijgen na tien tot twintig jaar, maar heeft de studio dat ook niet toegezegd. Naar verluidt mot de film 375 miljoen dollar opbrengen om winstgevend te worden.

De productie zou volgend jaar van start gaan en de release moet in de loop van 2019 plaatsvinden.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Steve-O

Avatar

Laat maar komen!

Frietgezicht

Avatar

Manson is gisteren overleden. Ga geen RIP zeggen...

Ed Crane

Avatar

Nee, heeft sowieso veels te lang geduurd.

Goku32

Avatar

Gaar het eerste klinkt toch veel beter. Een film maken over Manson, en dat die man is overleden vandaag lekker belengarijk ga geen Rip zeggen voor deze man. Het was een klootzak en een moordenaar dus opgeruimd is netjes

Master Of Films

Avatar

Gelukkig werden al zijn verzoeken om gratie afgewezen. Die idioot heeft zelfs toegeven dat hij een zeer gevaarlijk man was.
Zeer benieuwd naar de nieuwe QT. Margot Robbie is een perfecte casting voor Sharon Tate.

McGraig

Avatar

Mot ie €375 miljoen opbrengen? Sterk staaltje schrijfwerk. Overigens sta ik er van te kijken dat Tarantino zo snel een studio gevonden heeft. Zijn films doen het altijd goed bij een beperkt publiek maar zijn geen echte kaskrakers en in Hollywood draait het boven alles om geld. Dat zijn eerste films flink winst draaiden is niet zo gek gezien het budget maar met zijn laatste films kwam de studio volgens mij maar net uit de kosten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair