Laura Dern zorgt voor opschudding in 'Star Wars: The Last Jedi'

Laura Dern zorgt voor opschudding in 'Star Wars: The Last Jedi'

Nieuwe details over haar personage, Admiral Holdo, en haar rol in de Resistance

Er is nog veel gehuld in mysterie rondom Star Wars: The Last Jedi (en dat is maar goed ook). We weten dat Luke Skywalker terugkeert en alle personages uit Star Wars: The Force Awakens (op één na tenminste), maar er worden ook weer nieuwe personages geïntroduceerd. Zoals Admiral Holdo, gespeeld door Laura Dern, en daar is nu meer over bekend gemaakt.

In een interview met Entertainment Weekly gaven Laura Dern en Oscar Isaac, die piloot Poe Dameron speelt, details over haar personage (in een editie waarbij zij samen op de cover staan).

Isaac over de relatie tussen zijn personage en dat van Dern ''Het is zeker toepasselijk dat ze ons samen hebben gezet, want er komt een hoop frictie en conflict tussen Poe en die relatie met Admiral Holdo, een persoon die - tenminste tijdelijk - de baas is over de Resistance.''

En het gaat niet zo goed met die Resistance, ondanks het vernietigen van de Starkiller in de vorige film. Daar komt Holdo bij om de hoek kijken, aldus Dern: ''Zij komt bij de Resistance om de boel op te schudden.'' Dameron weet niet zo goed of hij haar kan vertrouwen, omdat ze er niet heel militair uitziet en een heel andere stijl van doen en praten heeft dan Leia Organa. Volgens Dern is dat nodig om dingen te veranderen: ''Soms heb je iemand nodig die ten tonele verschijnt om je nieuwe dingen te leren.''

Haar uiterlijk met het roze haar schijnt daarbij een rol te spelen. Dern zelf noemt deze militaire glamour ''mooi subversief.



NieuwsFilm

meest populair