Algemeen

Laura Dern zorgt voor opschudding in 'Star Wars: The Last Jedi'

Nieuwe details over haar personage, Admiral Holdo, en haar rol in de Resistance

door Kaj van Zoelen om 09:21 in Algemeen
Er is nog veel gehuld in mysterie rondom Star Wars: The Last Jedi (en dat is maar goed ook). We weten dat Luke Skywalker terugkeert en alle personages uit Star Wars: The Force Awakens (op één na tenminste), maar er worden ook weer nieuwe personages geïntroduceerd. Zoals Admiral Holdo, gespeeld door Laura Dern, en daar is nu meer over bekend gemaakt.

In een interview met Entertainment Weekly gaven Laura Dern en Oscar Isaac, die piloot Poe Dameron speelt, details over haar personage (in een editie waarbij zij samen op de cover staan).

Isaac over de relatie tussen zijn personage en dat van Dern ''Het is zeker toepasselijk dat ze ons samen hebben gezet, want er komt een hoop frictie en conflict tussen Poe en die relatie met Admiral Holdo, een persoon die - tenminste tijdelijk - de baas is over de Resistance.''

En het gaat niet zo goed met die Resistance, ondanks het vernietigen van de Starkiller in de vorige film. Daar komt Holdo bij om de hoek kijken, aldus Dern: ''Zij komt bij de Resistance om de boel op te schudden.'' Dameron weet niet zo goed of hij haar kan vertrouwen, omdat ze er niet heel militair uitziet en een heel andere stijl van doen en praten heeft dan Leia Organa. Volgens Dern is dat nodig om dingen te veranderen: ''Soms heb je iemand nodig die ten tonele verschijnt om je nieuwe dingen te leren.''

Haar uiterlijk met het roze haar schijnt daarbij een rol te spelen. Dern zelf noemt deze militaire glamour ''mooi subversief.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

ik las ook dat personage Gay was

Xenolicker

Avatar

Persoonlijk had ik liever iemand als Doutzen Kroes in de rol gezien, ze hadden haar met makeup of CGI toch wel wat ouder kunnen laten lijken?

Ereptile

Avatar

Holdo... Ik moest meteen aan Hold The Door denken...

Maar naast dat kijk ik natuurlijk wel uit naar het vervolg Smiley face

Artificialis

Avatar

Rose Tico, Admiral Holdo, de Porgs.. Als ik dit soort onzinnig gelummel zie mis ik de tijd waarin personages als General Grievous aan de franchise werden toegevoegd.

Akke Moeka Hara

Avatar

Er staat gewoon niks, ben geen reet wijzer geworden na het lezen van dit.

Xenolicker

Avatar

AMH - voor een goeie reet moet je Jurassic Park kijken!

Moviemagic

Avatar

In een interview met Entertainment Weekly gaven Laura Dern en Oscar Isaac, die piloot Poe Dameron speelt, details over haar personage (in een editie waarbij zij samen op de cover staan).


He Laura, je mag met een oscar op de cover. Oscar Isaac.

benjamin

Avatar

Artificialis "Rose Tico, Admiral Holdo, de Porgs.. Als ik dit soort onzinnig gelummel zie mis ik de tijd waarin personages als General Grievous aan de franchise werden toegevoegd."
En wat is er zo verkeerd aan deze personages of zo goed aan General Grievous?

Master Of Films

Avatar

Luca$h heeft goed nagedacht over General Grievous :P Gewoon een karakter uit Clone Wars halen, een serie die alleen leuk was voor Star Wars nerds. Maar de gewone bioscoopbezoeker had geen benul wie die Grievous was in Episode III. Tja, dan had je maar Clone Wars moeten volgen. Zie hoe slim Luca$h wel niet was.

jochemwijma

Avatar

@MasterOfFilms je weet hopelijk wel dat de Clone Wars tv serie in 2008 begon, 3 jaar na de release van Revenge of the Sith dus?

Ereptile

Avatar

General Grievous vond ik ook altijd wel een tof personage hoor! Maar inderdaad, wie de Clone Wars niet kent heeft geen idee hoe groot zijn rol in STAR WARS eigenlijk is.

Master Of Films

Avatar

@jochemwijma je weet hopelijk wel dat Star Wars: Clone Wars in 2003 uitgezonden werd door Cartoon Network. Grievous kwam al voor in seizoen 2 van Star Wars: Clone Wars en dat was in 2004! Dus 1 jaar voor de release van Revenge of the Sith. Hieronder zijn wat beelden van de 1e Clone Wars serie.En antwoord op jouw vraag. Ja, ik weet dat Star Wars: The Clone Wars tv serie in 2008 begonnen.

Ontzettend bedankt trouwens dat je me wou verbeteren. Smiley face

Artificialis

Avatar

General Grievous was van oorsprong een Kaleesh, omgebouwd tot cyborg, opperbevelhebber van het droid leger, getraind door Count Dooku, verzamelt lightsabers als trofeeën van de Jedi die hij tijdens de clone wars heeft uitgeroeid. Hij heeft een cool ontwerp, maakt gebruik van vier lightsabers tijdens het duelleren.

Het zal wel aan mij liggen, maar als Star Wars fan vind ik dit een veel interessanter concept dan types als Rose Tico en Admiral Holdo die op mij overkomen alsof ze morgen in The Bold and The Beautiful komen opduiken.

jochemwijma

Avatar

@MasterOfFilms ik reageerde te snel, en als Star Wars-fan schaam ik mij zeer diep dat ik deze magnifieke serie over het hoofd zag. Ik bied mijn nederige excuses aan voor mijn betweterige optreden, en ik weet dat er niet te toornen valt aan jouw onvolprezen filmkennis.

benjamin

Avatar

Artificialis "Het zal wel aan mij liggen, maar als Star Wars fan vind ik dit een veel interessanter concept dan types als Rose Tico en Admiral Holdo die op mij overkomen alsof ze morgen in The Bold and The Beautiful komen opduiken."
Maar een personage is toch nog altijd meer dan een concept. En in de uiteindelijke film waarin Grievous opduikt - het enige wat van tel is - is zijn rol toch meer een excuus om een actiescène te hebben en meer speelgoed te verkopen omdat hij er cooler uitziet. Uiteraard heb ik The Last Jedi nog niet gezien, maar dit personage heeft wel de kans om effectief iets interessants te laten gebeuren met het verhaal en de reeds gekende personages. En uiteindelijk is dat toch vooral het belangrijkste wat personages in films betreft.

jochemwijma

Avatar

https://www.change.org/p/billy-dee-williams-bring-lando-back-for-episode-9?recruiter=836726372&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_

Master Of Films

Avatar

Geen probleem jochemwijma. Zulke dingen kunnen alsnog over het hoofd worden gezien, zelfs door een Star Wars-fan. ;)

NieuwsFilm

meest populair