Algemeen

Lando zit niet in 'Star Wars: The Last Jedi'

Zelfs geen cameo.

door Jim Pedd om 17:07 in Algemeen
Waar fans hoopten dat Lando Calrissian (Billy Dee Williams) een cameo zou hebben in Star Wars: The Last Jedi, heeft Erik Davis van Fandango slecht nieuws voor je. Williams keert niet terug in de film van regisseur Rian Johnson en zal vermoedelijk nooit meer in een live-action film in de Star Wars-franchise te zien zijn.

Toen in 2015 The Force Awakens uitkwam, bleek dat een interessante en nostalgische herlancering van de franchise. Luke (Mark Hamill), Han (Harrison Ford) en Leia (Carrie Fisher) waren allemaal te zien, maar Lando ontbrak. Destijds liet Williams weten wel terug te willen keren als Lucasfilm hem terug zou vragen, maar dat gebeurde niet. Ook nu, met The Last Jedi, is dat niet gebeurd.

Dat Lando niet in de film te zien is, is ergens niet heel vreemd. Er is in de 150 minuten durende film behoorlijk wat verhaal te vertellen, rond de strijd tussen de First Order en de Resistance en ook de training van Rey (Daisy Ridley) onder Luke. Daarnaast wordt er een hele reeks nieuwe personages geïntroduceerd, gespeeld door Benicio del Toro, Laura Dern en Kelly Marie Tran.

Een eventuele terugkeer van Lando zal dus af moeten hangen van een logische plek in het verhaal, die er nu niet lijkt te zijn. Wel kunnen we Lando zien in de Han Solo spin-off, waarin hij gespeeld wordt door Donald Glover. Verder kwam Lando al eens voorbij in de serie Rebels, waarin Williams de stem weer insprak.

13 december gaat Star Wars: The Last Jedi in première.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

peterus1994

Avatar

Jammer had hem wel willen zien op de begrafenis van Han Solo

Frietgezicht

Avatar

^ Had hem liever in de vorige nog een interactie zien hebben met de levende Solo.

Spider-fan

Avatar

Test je kennis van The Force Awakens:

http://www.imdb.com/star-wars/force-awakens-quiz/qz2933449421/?pf_rd_m=A2FGELUUNOQJNL&pf_rd_p=3397296882&pf_rd_r=02XQ2YJ5J6HCWZMQWGH1&pf_rd_s=center-2&pf_rd_t=15061&pf_rd_i=homepage&ref_=hm_stw_qz_tfa_hd

Ik had er 9/10 goed, zonder spieken al moest ik sommige gokken.

SanderPostema1997

Avatar

Waarom moet de titel zo geschreven worden? Spoilers?!

jordicraft

Avatar

Ik heb ook 9/10 @Spider-fan leuk quizje

Artificialis

Avatar

Eindelijk iets om naar uit te kijken, geen Lando Calrissian in de nieuwe Star Wars. Mag hij voor eeuwig wegblijven.

jochemwijma

Avatar

https://www.change.org/p/billy-dee-williams-bring-lando-back-for-episode-9?recruiter=836726372&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=share_petition&utm_term=triggered

NieuwsFilm

meest populair