Algemeen

Geen rampenfilm voor Roland Emmerich maar 'De toverfluit'

Een hedendaagse film gebaseerd op de klassieke opera van Wolfgang Amadeus Mozart.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Kaj van Zoelen om 09:22 in Algemeen
Roland Emmerichs productiemaatschappij Centropolis Entertainment gaat een adaptatie van Die Zauberflöte oftewel De toverfluit produceren. De film zal een moderne bewerking zijn in hedendaagse setting. De vijftienjarige Tim Walker wordt van Londen naar de Oostenrijkse Alpen gestuurt, naar de gerenommeerde Mozart-kostschool aldaar. Waar hij een eeuwenoude passage vindt, die hem leidt naar de fantasiewereld uit wat misschien wel Mozarts beroemdste opera is.

Die Zauberflöte is een komische opera van Wolfgang Amadeus Mozart, één van zijn bekendste. De opera ging oorspronkelijk in 1791 in première. Het is een opera met humoristische dialogen en het bekendste gedeelte uit de opera is de tweede aria van de Koningin van de Nacht, vanwege het hoge tempo en de toonhoogtes één van de moeilijkste aria's ooit:De versie van Emmerich en co. gaat niet de eerste verfilming van Die Zauberflöte worden. Niemand minder dan Ingmar Bergman en Kenneth Branagh gingen hem voor, respectievelijk met Trollflöjten uit 1975 en The Magic Flute uit 2006 (naar script van Stephen Fry).

De film moet rond de kerst van 2018 wereldwijd verschijnen.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Gaat daarin dan heel de wereld naar de mallemoeren?
O nee hij produceert alleen maar.....

Frietgezicht

Avatar

Tijdens Alien Covenant werd ik wel even hitsig dus als ze mij een film lang zo krijgen teken ik ervoor.

Steve Harwin

Avatar

die 'toverefluit' van Mozart is volgens mij zijn edele deel. Hij hield wel van dat soort grappen en toespelingen.
Hopelijk ontploft er niets.

Xenolicker

Avatar

Hopelijk gaat hij 'm niet zelf regisseren, het zou misschien wat te veel zijn in deze tijden waarin de filmwereld zo onder vuur ligt wegens al dan niet seksuele misstanden wanneer een homoseksuele regisseur een film gaat maken waarin een 15-jarige jongen de hoofdrol speelt en die "De Toverfluit" heet...

nieuwslaatste nieuws