Geen rampenfilm voor Roland Emmerich maar 'De toverfluit'

Geen rampenfilm voor Roland Emmerich maar 'De toverfluit'

Een hedendaagse film gebaseerd op de klassieke opera van Wolfgang Amadeus Mozart.

Roland Emmerichs productiemaatschappij Centropolis Entertainment gaat een adaptatie van Die Zauberflöte oftewel De toverfluit produceren. De film zal een moderne bewerking zijn in hedendaagse setting. De vijftienjarige Tim Walker wordt van Londen naar de Oostenrijkse Alpen gestuurt, naar de gerenommeerde Mozart-kostschool aldaar. Waar hij een eeuwenoude passage vindt, die hem leidt naar de fantasiewereld uit wat misschien wel Mozarts beroemdste opera is.

Die Zauberflöte is een komische opera van Wolfgang Amadeus Mozart, één van zijn bekendste. De opera ging oorspronkelijk in 1791 in première. Het is een opera met humoristische dialogen en het bekendste gedeelte uit de opera is de tweede aria van de Koningin van de Nacht, vanwege het hoge tempo en de toonhoogtes één van de moeilijkste aria's ooit:



De versie van Emmerich en co. gaat niet de eerste verfilming van Die Zauberflöte worden. Niemand minder dan Ingmar Bergman en [url=]Kenneth Branagh[/url] gingen hem voor, respectievelijk met Trollflöjten uit 1975 en The Magic Flute uit 2006 (naar script van Stephen Fry).

De film moet rond de kerst van 2018 wereldwijd verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair