Netflix

Apple gaat met miljardeninvestering Netflix achterna

Maar steekt nog altijd minder in originele content dan Amazon en Netflix dat doen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jim Pedd om 11:58 in Netflix
Apple wil de streamingmarkt betreden. Vreemd is dat niet: honderden miljoenen mensen hebben een abonnement op Netflix, Amazon of een lokale variant daarvan. Er zit dus veel potentieel om geld mee te verdienen. Dat Apple dit soort markten later dan de rest kan betreden, is ook al bewezen met muziekdienst Apple Music.

Volgens analist Gene Munster, die werkt voor Loup Ventures, zal Apple tegen 2022 jaarlijks 4,2 miljard dollar investeren in originele videocontent. Daarmee wil het bedrijf een flinke duit meepakken van de streamingdiensten. Naar verluidt zal Apple dat proberen via Apple Music, dat omgevormd moet worden tot een video- en muziekdienst.

"Apple heeft vooral interesse in originele content, omdat het daarmee meer kan verdienen met dienstverlening. Momenteel bedraagt de dienstverlening 14 procent van de totale omzet van Apple en dat zal flink toenemen de komende jaren - vooral meer dan de hardwareverkopen van de iPhones, iMacs en soortgelijke apparaten," schrijft Munster.

Vreemd is dat niet: met 30 miljoen abonnees bij Apple Music, is er een sterke basis voor het bedrijf om op voort te bouwen. De kans is dan ook groot dat Apple snel een van de grootste mediadiensten kan hebben, als het eenmaal ook films en series maakt. Een serie is overigens al besteld deze maand, onder meer met Reese Witherspoon in de hoofdrol.

Overigens is die 4 miljard van Apple nog lang niet zoveel als de concurrentie. Netflix geeft in 2018 al 7 miljard dollar uit aan content en Amazon ook zoiets.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

hania82

Avatar

Zolang Apple alleen maar Family content aan gaat bieden zal ik nooit van deze dienst gebruik maken. Ik kijk vooral r-rated series en films of voor 12 jaar en ouder.

Master Of Films

Avatar

James Corden zit al bij die Apple gebeuren. Geen goeie 1e indruk lijkt mij.

Akke Moeka Hara

Avatar

Gaat dat netzo goed worden als de laatste update voor mijn iphone 7 plus? Ding is waardeloos geworden, alle apps bevriezen, als ik wil bellen vriest het kreng vast, nu ik dit zo ervaar en gelukkig nog geen noodgeval heb mogen meemaken zodat ik niet kon bellen (hint om ze aan te klagen voor schadevergoeding) maar wat ik nu ervaar en afvraag, in hoeverre is deze dominante overpriced klerezooi van mij, al die fuck updates verneuken gewoon het hele apparaat en is in principe waardeloos, en ik kan er verder niks aan doen...
Eigenlijk boycotten.
Bedankt voor het luisterende oor.

Da Villain

Avatar

Lekker doorgaan met al die streamingsdiensten, goede markt voor de (fictieve) kettingzagen. Je kan straks door de bomen het bos niet meer zien. Vinden ze het nog gek ook dat hun nieuwe series niet lekker lopen, er zijn nog miljoenen anderen.
Vind het overigens wel jammer dat juist Amazon de productie van LOTR in handen heeft. Weet niet 1 goede fantasy serie te noemen die uit hun stal afkomstig is. Had het aan Netflix of HBO overgelaten en je maakt mij een Happy Villain.

Humpdog

Avatar

Wegens Netflix ben ik juist gestopt via andere wegen content kijken. Als de markt straks verder versplintert met Disney en Apple, dan tja.

nieuwslaatste nieuws

meest populair