Rol Kate Winslet in 'Avatar'-vervolgen onthuld

Rol Kate Winslet in 'Avatar'-vervolgen onthuld

En hoe gaan de opnames onder water?

Actrice Kate Winslet werkt in de Avatar-vervolgen weer samen met regisseur James Cameron. Laatstgenoemde sprak in een interview met Vanity Fair over het nalatenschap van Titanic - dat nu twintig jaar geleden uitkwam. In datzelfde interview vertelde Cameron over de rol van Winslet.

De actrice speelt "een personage dat onderdeel uitmaakt van de Sea People, van het rif." Winslet heeft volgens Cameron de afgelopen paar weken actief meegedaan met onderwateroefeningen en vervolgens een paar van haar scènes opgenomen. Al dat werk, waarbij ze dus onderwater speelde, deed ze zelf.

Daar stond Winslet op volgens Cameron. "Ik zei: goed, dan leren we je hoe je moet freediven," vertelde de regisseur. "De andere acteurs kunnen hun adem drie tot vier minuten inhouden. We hebben ook al wat onderwater opgenomen. Vorige week nog een met zes tieners. Nou ja, eigenlijk vijf tieners en een kind van zeven, die een paar minuten lang hun adem inhielden en dialoog opnamen onder water, met een soort gebarentaal die ze beheersen."

Hoe groot de rol van Winslet wordt is niet bekend. Wel weten we dat het een extreem ambitieus project is. Cameron kreeg naar verluidt een budget van 1 miljard dollar voor de Avatar-vervolgen. Meer weten over de films? Lees dan hier onze special.



NieuwsFilm

meest populair