Waarom Quentin Tarantino geen liefhebber is van Netflix

Waarom Quentin Tarantino geen liefhebber is van Netflix

Liever een videotheek?

Filmmaker Quentin Tarantino heeft eerder laten weten dat hij geen liefhebber is van Netflix. Hij zet nog liever een ouderwetse VHS-videoband aan dan dat hij een film start via een streaming service. In een nieuw interview - via The Playlist - geeft de filmmaker meer inzicht in zijn anti-Netflix standpunt.

In een video van YouTube-kanaal Yellow King Film Boy laat Tarantino weten dat hij niet op Netflix zit. Hij geeft aan dat Netflix het uitkiezen van een film en het filmkijken behoorlijk verandert ten opzichte van hoe je vroeger een flim oppikte uit een videotheek: Je kijkt nu voor 10 minuten of 20 minuten of je gaat gewoon wat anders doen en besluit je 'Nee, dit was niets voor mij.' Dat is iets waar we nu terecht zijn gekomen."

Vroeger investeerden mensen veel meer in de keuze naar welke film ze gingen kijken, vindt Tarantino. "Vroeger ging je naar de videotheek, daar keek je rond en keek je op de videohoezen en las je wat er op de achterkant stond. Je maakte een keuze en misschien sprak je wel met de man achter de balie. En hij duwde je dan misschien een bepaalde richting op," aldus - oud-videotheekmedewerker - Tarantino.

Zijn punt lijkt vooral te zijn dat mensen via streaming diensten, zoals Netflix, met minder gedegen voorkennis een film selecteren dan dat dit vroeger gebeurde in de videotheek. En dan waarschijnlijk vooral omdat je toen voor films die je selecteerde per stuk of per een aantal betaalde.

Beluister hieronder het fragment. Heeft hij gelijk, of zou hij Netflix gewoon eens moeten proberen?



NieuwsFilm

meest populair