Grootheid Angela Lansbury negatief in het nieuws door controversiële uitspraken

Grootheid Angela Lansbury negatief in het nieuws door controversiële uitspraken

Volgens de 92-jarige actrice zijn vrouwen het soms zelfs schuld dat ze seksueel misbruikt worden...

In de laatste paar weken lieten honderden vrouwen en mannen weten slachtoffer te zijn geweest van seksueel misbruik door grote Hollywood iconen zoals o.a. Harvey Weinstein, Kevin Spacey en Louis C.K. Toch lijkt het iets gekalmeerd te zijn in Hollywood en de rest van de wereld, aangezien we er de laatste tijd wat minder over horen. Maar de controversiële uitspraken van de legendarische actrice Angela Lansbury hebben ervoor gezorgd dat de discussie weer wat oplaait.

De Britse Lansbury was in 1944 voor het eerst te zien op het grote scherm, maar meer dan zeventig jaar later en inmiddels 92 jaar oud, is ze nog steeds te zien in de nodige films en series. Ze wordt dan ook gezien als een grootheid, maar toch heeft haar reputatie na een recent interview wat schade opgelopen. Lansbury had tijdens een radio interview namelijk het volgende te zeggen over het grote Hollywood schandaal: ''Elke medaille heeft een keerzijde. Er moet ook gezegd worden dat de nodige vrouwen er zo attractief mogelijk uit willen zijn en dat pakt helaas ook wel eens verkeerd uit. Daarmee ligt de schuld soms ook mede bij ons en moeten we het onszelf kwalijk nemen. Ik denk dat echt, al vind ik het wel te ver gaan dat we ons niet kunnen kleden zoals we dat zelf prettig vinden zonder dat we worden aangerand of verkracht''.

Lansbury's uitspraken schoten in het verkeerde keelgat bij de nodige bekendheden, die op hun beurt weer naar de actrice uithaalden. Zo was er bijvoorbeeld de Oscar bekroonde Patricia Arquette die zei: ''Wanneer Angela Lansbury de schuld legt bij de vrouwen omdat ze zich te attractief kleden dan moet ze er nog maar eens aan herinnerd worden dat recentelijk een drie maanden oud baby'tje is verkracht''.

Ook op Twitter, Facebook en andere sociale media kreeg Lansbury het flink voor haar kiezen; zo liet iemand weten: ''Ik ben officieel geen fan meer van Angela Lansbury. Bepaalde vormen van racisme kan ik wel begrijpen, maar dat vrouwen verkracht worden omdat ze er goed uitzien zou dan hun eigen schuld moeten zijn? Dat is echt te gek voor woorden en de wereld op zijn kop!''



NieuwsFilm

meest populair