Disney wil eind dit jaar deal met Fox

En is bereid vele miljarden neer te tellen voor de filmstudio.

Eerst weer wel, toen weer niet en nu weer wel. The Wall Street Journal meldt dat de overnamegesprekken tussen Disney en Fox nu in volle gang zijn en dat de boel heel serieus is. Disney wil eind dit jaar nog een bod doen op de film- en televisietak van het bedrijf van Rupert Murdoch.

Naar verluidt wil Disney de volgende zaken overnemen: de 20th Century Fox film- en televisiestudio, FX Networks en de National Geographic Cable Group. Ook wil men het aandeel van Fox in Hulu, dat dertig procent bedraagt, overnemen en de internationale televisieplatformen van het bedrijf. Daar vallen Star India en ook het aandeel van 39 procent van Fox in Sky onder.

De gecombineerde waarde hiervan ligt naar schatting op 48,5 miljard dollar. Daarnaast schijnen enkel de film- en televisietak van Fox, evenals de bibliotheek van films en series, een waarde van 15 miljard dollar te hebben. De Murdoch-familie kan dus nog vele miljarden dollar verdienen met de verkoop.

Comcast zou overigens ook nog altijd een deal willen, net als Sony en Verizon Communications. Duidelijk is dat, als de Murdochs besluiten Fox te verkopen, we een dezer jaren een groot productiehuis verliezen.



NieuwsFilm

meest populair