Algemeen

Dunya & Desie verfilmd

door FilmTotaal op 19.10.2005 om 15:09 in Algemeen
De NPS gaat met Lemming Film samenwerken aan een verfilming van de populaire serie Dunya & Desie, die gisteren werd aangekondigd als "een hartverwarmende en komische roadmovie". De serie won in binnen- en buitenland diverse prijzen, waaronder het Gouden Beeld voor beste dramaserie, de Prix Jeunesse en de Premios Ondas (beste Europese jeugdserie).

Dunya (Maryam Hassouni) krijgt in de film op haar achttiende verjaardag te horen dat ze zal worden uitgehuwelijkt aan een Marokkaanse neef, en Desie (Eva van de Wijdeven) raakt zwanger van haar rijschoolleraar. Ze weet niet of ze het kindje moet houden en besluit samen met Dunya op zoek te gaan naar haar biologische vader, die in Marokko blijkt te wonen.

Het scenario wordt, net als bij de televisieserie, geschreven door Robert Alberdingk Thijm, de regie is in handen van Dana Nechushtan (Total Loss, Offers, Nachtrit). Dunya & Desie zal begin 2007 verschijnen.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

merijnsa

Avatar

Vond de serie wel goed. Vooral toen Theo Maassen effe meedeet. De film lijkt me ook goed wordenT+)

Al ben ik totaal geen fan van dit soort shitSmiley face

HAL.

Avatar

Neerlands beste serie T+)

Mark

Avatar

Ik snap dit hele bericht niet man. Desi word zwanger van haar rijschoolleraar maar die biologische vader van dat kind woont in Marokko. Hoe heeft die leraar haar ooit zwanger gemaakt dan, via de post ofzo. Vage shit hoor.

Glue

Avatar

HAL. "Neerlands beste serie T+)"


Absoluut.

Leuke herkenbare verhalen en allemaal sympatieke personages. Theo Maassen was echt briljant als chef tegen het einde van de serie.

efje

Avatar

Als ie uit is ga ik m meteen kijken. Ik vind D&D echt cool!

efje

Avatar

Mark "Ik snap dit hele bericht niet man. Desi word zwanger van haar rijschoolleraar maar die biologische vader van dat kind woont in Marokko. Hoe heeft die leraar haar ooit zwanger gemaakt dan, via de post ofzo. Vage shit hoor."Sjonge, jij is niet slim zijn... Het gaat niet over het kind van Desie. Het gaat over Desie's biologische vader.

hermit elephant

Avatar

Mark "Ik snap dit hele bericht niet man. Desi word zwanger van haar rijschoolleraar maar die biologische vader van dat kind woont in Marokko. Hoe heeft die leraar haar ooit zwanger gemaakt dan, via de post ofzo. Vage shit hoor."


...besluit samen met Dunya op zoek te gaan naar haar biologische vader, die in Marokko blijkt te wonen...
Zou het misschien zo zijn dat de vader van DUNYA in Marokko blijkt te wonen?? Niks vage shit dus, maar poep in je ogen...

Peter

Avatar

hermit elephant "maar poep in je ogen..."

nee, de tekst was later aangepast.

Mark

Avatar

Opeens is het verhaal niet meer zo interessant voor mij om te gaan kijken. Best wel vreemd want aan die posts van me hierboven te zien behoor ik wel tot de doelgroep van die film: hersenloze jonge mensen.

hermit elephant

Avatar

Peter "nee, de tekst was later aangepast."

Oke. Sorry Mark, blijkbaar had je toch gelijk.

me against the world

Avatar

De serie vind ik top T+)
Als de film net zo goed wordt is het goed, maar ik ben bang dat dat niet het geval zou zijn.
Dit soort dingen zijn leuk als het als serie is, als elke aflevering ongeveer een half uur duurt.
Maar we zullen zien Smiley face

NieuwsFilm

meest populair