Carrie Fisher & Rian Johnson schreven tijdens slaapkamersessies aan 'The Last Jedi'

Fisher was een geweldige schrijfster...

Later deze maand verschijnt Star Wars: The Last Jedi van regisseur Rian Johnson in de bioscoop. Het is de laatste keer dat we actrice Carrie Fisher in de rol van Princess Leia zien, omdat zij vorig jaar onverwachts kwam te overlijden. Fisher stond ook bekend als grandioos schrijfster met een dosis scherpe humor.

Het is dan ook niet vreemd dat regisseur Johnson haar in heeft gezet voor wat schrijfwerk aan The Last Jedi. Eerder herschreef Fisher ook al een groot deel van The Empire Strikes Back. Johnson vertelt nu in een nieuw interview met Comicbook.com over zijn ervaringen met Fisher.

"Weet je, Carrie was in de eerste plaats een schrijfster. Ze hield van woorden", vertelt regisseur Johnson aan Comicbook.com. "We hebben regelmatig afgesproken om scènes met elkaar te kunnen doornemen. Niet dat we dan hele scènes herschreven, maar Carrie kwam dan met suggesties voor grapjes, zinnen en ideeën".

Johnson vervolgt: "Er zijn een paar scènes die we samen met de cast in elkaar hebben gezet". Volgens Johnson is het zonde om als regisseur geen gebruik te maken van het schrijftalent van Fisher. "Ik bedoel, als Carrie Fisher recht voor je neus staat, dan spoor je echt niet als je geen gebruik maakt van haar talent".

Johnson en Fisher spraken dus regelmatig met elkaar af om te werken aan het script van The Last Jedi. "Ik ging naar haar huis, we zaten urenlang op haar bed en na iedere sessie hadden we altijd wel weer iets briljants bedacht!", vertelt Johnson verder over zijn schrijfmomenten met Fisher.

Star Wars: The Last Jedi verschijnt op 13 december in de Nederlandse bioscopen! Het laatste hoofdstuk met de geliefde Fisher...

NieuwsFilm

meest populair