Algemeen

Gegevens downloaders komen in handen van Dutch FilmWorks

Illegaal downloaden wordt steeds meer linke soep.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 17:25 in Algemeen
Dutch FilmWorks is een stap verder in het achterhalen van mensen die illegaal content downloaden waarvan de rechten bij de Nederlandse distributeur liggen. De toezichthouder Autoriteit Persoonsgegevens heeft toestemming gegeven om de gegevens van de downloaden te verzamelen.

Volgens de toezichthouder heeft DFW voldoende voorbereidingen getroffen voor "een behoorlijke en zorgvuldige verwerking van de persoonsgegevens." Het idee is dat DFW de IP-adressen gaat verwerken van mensen die auteursrechtelijk beschermde titels uploaden en / of downloaden via de bekende en ongetwijfeld minder bekende bittorrent-netwerken.

Aan deze stap zat voorheen een valkuil, aangezien de betrokken downloaders hierover niet worden geïnformeerd. En hierdoor komen uiteraard privacyrisico's om de hoek. Iets dat de Autoriteit Persoonsgegevens erkende. De waakhond kwam tot de toestemmingsverlening nadat zij heeft onderzocht in hoeverre de gegevensverwerking in verhouding staat tot het doel dat Dutch FilmWorks.

Overigens is een vervolging van downloaders nog niet zo eenvoudig, aangezien DFW via gerechtelijke procedures nog wel de identiteit moet vaststellen om downloaders persoonlijk te benaderen. Hier zal de distributeur ook nog naar moeten kijken.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

draganta

Avatar

Niemand download van Dutch FilmWorks. T'is brol.

Master Of Films

Avatar

En als je wel download van Dutch FilmWorks dan ben je gewoon een sukkel. :p

Het is een arrogant kud bedrijf. Waarom spenderen ze geld aan dit soort fratsen. Ze liegen ook dat ze enorm geld verliezen, wat ze niet eens kunnen bewijzen.

Ze kunnen ze beter geld besteden in authoring van hun Blu-ray's stoppen. Hoe vaak kwamen ze niet met die kudsmoezen aan dat ze geen betere versie hadden. Film x had bij ons een 1080i/25, terwijl de rest van de wereld een 1080p/24 versie hadden. Ze kregen niet de beste master voor de Blu-ray, maar de goedkoopste master. Dat soort verhalen werd ik in het verleden al spuugzat. Een regiovrije Blu-ray speler + geen noodzaak voor NL subs = import Blu-ray's van veel betere kwaliteit.

Zonde dat A-Film failliet is gegaan. Deze independent had niet alleen een goeie catalogus, maar hadden imho de betere DVD's/Blu-ray's waar ze iig de moeite voor deden.

Zo gaat weer lekker met mijn rant, want ik wou eigenlijk het volgende kwijt. Boeie, ze doen maar ;)

Robbepost

Avatar

'Dutch FilmWorks is een stap verder in het achterhalen van mensen die illegaal content downloaden waarvan de rechten bij de Nederlandse distributeur liggen'

Die laatste 8 woorden! Top! Geen gevaar dus :)

Mr.Spooky

Avatar

Download nooit wat van DFW, dus mij hebben ze er niet mee.

DanielPrime9

Avatar

Is dit dan alleen voor mensen die van hun downloaden of alle downloaders? Lijkt me dat Brein over iedereen gaat of niet

Robbepost

Avatar

Alleen content gemaakt of gedistribueerd door DFW.
Een lachertje dus.

Jones84

Avatar

Tja, The Hitman's Bodyguard lijkt me wel een film dat veel gedownload wordt. Maar echt veel boeiends hebben ze niet nee.
But who knows. Hoor ook steeds vaker dat er in Duitsland met flinke boetes gesmeten wordt.

nieuwslaatste nieuws