Recensies 'Star Wars: The Last Jedi': emotioneel, sensationeel en een beetje lang

Recensies 'Star Wars: The Last Jedi': emotioneel, sensationeel en een beetje lang

Hoe scoort de Rotten Tomatoes-meter?

Een paar dagen geleden verschenen de eerste reacties online en nu het embargo eraf is, duiken ook de recensies van Star Wars: The Last Jedi op. Hieronder een greep uit die recensies, waarbij we spoilers hebben ontweken. De Rotten Tomatoes-meter staat op het moment van schrijven op

Financieel lijkt Episode VIII te gaan openen met een wereldwijde score van ruim $425 miljoen, met zo'n $200 miljoen uit de States. De voorganger Star Wars: The Force Awakens opende nog met $529 miljoen, met $248 miljoen uit de States.


FilmTotaal
"Er zitten genoeg nieuwe elementen in om een nieuwe generatie aan te spreken, maar er wordt met eerbied geknipoogd naar de films van weleer. Veruit bevrijdend is de rol die de vrouwen in dit deel hebben en het feit dat het niet een groot, eenzijdig en blank onderonsje is."

RogerEbert.com
"Alles wat een fan zou willen van een Star Wars-film en zelfs nog wat meer."

Associated Press
"Door een deel van de oude mythologie af te breken, heeft [Rian] Johnson een nieuw territorium afgebakend. Voor het eerst sinds lange tijd voelt een Star Wars-film als een vooruitgang."

Washington Post
"Wanneer de emotie zijn intreden doet in The Last Jedi, en dat gebeurt, dan zijn die ontroerend en echt. Probeer de voorlaatste scène te kijken zonder te huilen, of probeer het niet te doen. En 'may the Force be with you'."

Wall Street Journal
"Als geheel zal de achtste episode van de franchise "porgnip" zijn voor de gelovigen, maar het antwoord op de Grote Vraag lijkt teleurstellend, maar bijzonder vermakelijk voor de rest van ons."

Globe and Mail
"Maar geleidelijk worden de vele toevoegingen van Johnson te veel van het goede, waardoor The Last Jedi vol, druk en lang wordt."

Hollywood Reporter
"Geladen met actie en bevredigend op een manier die het loyale publiek wil... Over het algemeen aangenaam, zelfs als het er soms om spant om nuttige en/of interessante dingen te vinden voor een aantal personages."

Variety
"Het klinkt misschien als een dubbelzinnig compliment, maar met zoveel op het spel verdient Johnson een applaus, omdat hij de dingen niet in de war heeft gegooid."

We Live Entertainment
"Elke keer dat The Last Jedi bijna een dapper risico neemt voor de reeks, ondermijnt het zichzelf om status-quo te blijven."

New York Post
"Ondanks dat er elementen in zitten die knipogen naar The Empire Strikes Back is The Last Jedi geen copycat. Op zijn meest gedurfde momenten tweakt de film zelfs een paar van de stijlfiguren uit de serie, waarmee ze beslist een populistische update krijgen."

Variety
"Deze komt vlak achter Empire Strikes Back en misschien de originele film als het gaat om sensatie en emotie, heldendom en schurkerij en romantiek en verraad die deze films zo'n traktatie maken."

En hieronder ook een aantal video-reviews:







NieuwsFilm

meest populair