Algemeen

Regisseur over waarom je twee keer 'Valerian and the City of a Thousand Planets' moet kijken

Ondanks dat de film flopte.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 07:14 in Algemeen
Ondanks dat de film $225,2 miljoen ophaalde aan de wereldwijde bioscoopkassa's wordt Valerian and the City of a Thousand Planets gezien als een flop - terwijl dat deze eigenlijk niet had kunnen floppen. De film kostte alleen al een kleine $180 miljoen om te maken. Regisseur Luc Besson over waarom je de film eigenlijk twee keer moet zien, en ook weer niet...

"De tweede keer is de beste keer," aldus Besson tegenover /Film. "Ik denk dat het 't zelfde is als met The Fifth Element 20 jaar geleden. Er zitten zoveel verschillende dingen in. Je kunt het niet allemaal bevatten na één kijkronde. Het is bijna onmogelijk. Er is heel veel. Daarom ben ik erg blij dat mensen de dvd kunnen kopen zodat ze de film rustig thuis nog een tweede of derde keer kunnen zien. En kunnen kijken naar alle details.

Maar aan de andere kant, als je een film ziet dan zeg je 'ja, die was goed!' En als je hem een jaar later weer ziet, dan is de charme er niet meer. Dan is het als fast good."


Kortom: koop de dvd en je maakt jezelf en Besson blij. Al loop je ook een risico: het is mogelijk meer van hetzelfde...

24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Ik snap Besson wel.

Ik kijk vaak de hele serie van Fast & Furious opnieuw. Iedere keer zie ik wat nieuws hoe de grote Vin Diesel zijn rol als Dominic Toretto met verve speelt. Iedere keer zie ik een nieuwe laag. Net zoals de Star Wars prequels die zo briljant zijn geregisseerd door grootheid George Lucas. Dan heb ik niet eens over JIGSAW.

Xenolicker

Avatar

Lichtvoetig ruimteavontuur, leuk voor een zondagmiddag. Ik zou de mensen vooral de Bluray 3D willen aanraden. Ook fans van Rihanna en Catwoman gaan hier veel plezier aan beleven!

Goov25

Avatar

Ik vond deze film juist heel tof in de bios. Al die verschillende werelden en wezens om je in onder te dompelen. Op dvd is dat effect grotendeels weg.

Sunspot

Avatar

Haha, ga mezelf niet weer martelen, hoewel ik die eerste scene met Cara Delivigne in badpak wel vaker wel zien.

Gewoon boring film, geen spanning, rommelig, niet interessant, irritante DeHaan die krampactig cool probeert over te komen, wat totaal niet lukt.

NEE,. gewoon slechte saaie film, hoe mooi het er soms ook uitziet.

Sunspot

Avatar

Fift Element was de 1e keer al goed, totaal andere film, interessant, leuk.

Hij moet gewoon toegeven dat hij een shit film heeft gemaakt.

Master Of Films

Avatar

Sunspot "Haha, ga mezelf niet weer martelen, hoewel ik die eerste scene met Cara Delivigne in badpak wel vaker wel zien."
Gewoon de film op A -> B repeat zetten. Problem solved.

Sunspot

Avatar

In SLOWMOTION!

SunChaser

Avatar

Ruk ze Sunspot

https://giphy.com/gifs/ValerianMovie-action-cara-delevingne-xTiN0x0dh2SMIqPPUs?utm_source=media-link&utm_medium=landing&utm_campaign=Media%20Links&utm_term=

Ang3l

Avatar

Ik vond 1x al iets te veel.

traveler

Avatar

Ik vind de film het kijken waard waarbij dolby surround echt 100% tot zijn recht komt. Dolby Surround is bij de meeste films maar zeer beperkt toegevoegd maar dit is nu niet het geval.en ja.. Cara Delevingne op het scherm zien is ook geen straf!

ThomasOMalley

Avatar

Halverwege afgezet, net als de tweede Kingsman.

Frietgezicht

Avatar

Waarom heeft ze een bikini aan? Als ik geen voeten had trok ik ook geen sokken aan.

Xenolicker

Avatar

Frietgezicht - als jij geen voeten had dan zou het hier in ieder geval een stuk prettiger ruiken!

Xenolicker

Avatar

Frietgezicht - wie het laatst lacht, lacht het best: Hahahaha

Xenolicker

Avatar

O, ik vond trouwens bij de tweede keer kijken de film inderdaad beter. En grappiger, hihihi.

JIGSAW8

Avatar

Besson moet z,n flopkop houden met die belachelijke starwars kloon die hij op de markt heeft gebracht. bracht alleen maar verlies op voor hem. De hele film was een complete giga flop. De enige goede film die Besson ooit heeft gemaakt is LUCY en veder kan hij alleen maar shit maken!

Moviemagic

Avatar

Dan is het als fast good.


Huh...?

Goku32

Avatar

The fifth element kan je niet vergelijken die film was echt geweldig. Maar ik vond deze valarian film niet slecht of zo. Jammer Dat die het niet zo goed deed in het theater

nieuwslaatste nieuws

meest populair