Merkwaardige monsters in officiële, volledige trailer 'Annihilation'

Merkwaardige monsters in officiële, volledige trailer 'Annihilation'

De sciencefiction/horrorfilm is het tweede project van Alex Garland.

Nadat ze drie maanden geleden ons op een teaser trailer van Annihilation trakteerden, hebben Paramount Pictures en Skydance Media nu het officiële promotiefilmpje vrijgegeven. De sciencefiction/horrorfilm is het tweede project van Alex Garland, die ons in 2014 het Oscarwinnende Ex Machina schonk. Deze keer wordt de belangrijkste hoofdrol door Natalie Portman ingevuld. Ze speelt een biologe die uitzoekt wat er met haar zieke man is gebeurd.

In de wereld van Annihilation bestaat een afgesloten landschap dat bekend staat als Area X. Dit wordt al dertig jaar lang een rampengebied genoemd. Niemand weet hoe het er binnen uitziet, omdat de afgelopen elf expedities in drama's zijn geëindigd. Een biologe besluit met de twaalfde onderzoekingstocht mee te gaan, samen met een viertal andere experts. Hun missie is het gebied verkennen, monsters mee terugnemen om op te testen, alles vastleggen wat ze zien en ervoor zien te zorgen dat ze niet zelf door Area X worden verslonden.


Annihilation is een boekverfilming welke het gelijknamige werk van schrijver Jeff VanderMeer uit 2014 adapteert. Het is het eerste deel in de Southern Reach-trilogie, vernoemd naar de geheime instantie die uit tracht te zoeken wat Area X is. Deel twee heet Authority en de afsluiter draagt de naam Acceptance. Alle hoofdstukken zijn in hetzelfde jaar uitgekomen.

De cast bestaat naast Portman uit Jennifer Jason Leigh, Tessa Thompson, Gina Rodriguez, Benedict Wong en Oscar Isaac. Liefhebbers hoeven niet meer lang te wachten op Garland's nieuwste creatie. Volgend jaar, 22 februari, komt de film uit in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair