Harvey Weinstein dreigde Salma Hayek te vermoorden

Harvey Weinstein dreigde Salma Hayek te vermoorden

De van seksuele intimidatie beschuldigde Weinstein zou geen controle hebben over zichzelf.

Actrice Salma Hayek (The Hitman's Bodyguard, Puss in Boots) heeft in een ingezonden brief in The New York Times bekend ook slachtoffer te zijn van de seksuele intimidatie van de Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein. Weinstein zou haar jarenlang hebben gestalkt en zelfs hebben bedreigd met de dood. Een nieuw, heftig verhaal van machtsmisbruik dus over de gevallen studiobaas.

In de tijd dat Hayek onder contract stond bij de studiobaas, in het begin van carrière, heeft hij haar namelijk verschillende keren onverwachts opgezocht. "Hij volgde me hotel naar hotel en stond dan onverwachts voor de deur", schrijft Hayek in haar brief. Weinstein zou nog veel verder zijn gegaan, zo vroeg hij haar regelmatig of ze zin had in seks met hem of een ander, zoals eigenlijk ook de andere slachtoffers van Weinstein beschrijven.

Hayek was niet gediend van zijn vieze verzoekjes en wees ze dan ook steevast af. Bij iedere 'nee' die Weinstein kreeg van Hayek, draaide hij volgens Hayek volledig door. Hij werd furieus, woedend en bedreigde haar zelfs met de woorden: "Ik zal je vermoorden, denk maar niet dat ik daar niet toe in staat ben."

De Mexicaans-Amerikaanse actrice probeerde dan ook zo snel mogelijk onder haar contract met Weinstein uit te komen, hetgeen ook niet bepaald in goede aarde viel bij de producent. Hayek ging door met haar leven en probeerde de seksuele intimidatie een plekje te geven om te verwerken. Weinstein probeerde ze te vergeven.

Nu, jaren later, na het het grote schandaal waarbij vele actrices hun verschrikkelijke ervaringen met de Hollywoodproducent hebben gedeeld, durfde Hayek het naar eigen zeggen ook aan om haar verhaal te delen. Weinstein ontkent overigens via zijn woordvoerder alle beschuldigingen van Hayek aan zijn adres.



NieuwsFilm

meest populair