'Aquaman' heeft maar één echte antagonist

'Aquaman' heeft maar één echte antagonist

En geen drie schurken zoals het gerucht lang rondging.

Regisseur James Wan gaf eindelijk wat details vrij over Aquaman. Die zijn nog behoorlijk schaars, al weten we wel al van alles over de castleden. Toen de film aangekondigd werd, bleek dat er mogelijk drie schurken zouden zijn: Ocean Master (Patrick Wilson), Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II) en King Nereus (Dolph Lundgren).

De regisseur stelt de fans nu gerust: Aquaman (Jason Momoa) krijgt niet te maken met extra veel schurken. "Dit is wat ik kan zeggen: er zijn niet drie schurken. Dat idee alleen al is belachelijk!" vertelde Wan tegenover Entertainment Weekly. "Ik zou nooit een oorsprongsverhaal vertellen met drie schurken. We weten niet eens wie de hoofdpersoon is, laat staan zijn wereld en de schurken die zich erin bevinden. Ik geloof ik babystapjes."

Hij onthulde vervolgens wie dan wel de echte schurk van de DCEU-film zal zijn. "Kijk, wat ik wil doen, is Arthur Curry op een emotionelere en krachtigere manier introduceren. En dat geldt natuurlijk ook voor Mera, die gespeeld wordt door Amber Heard. En je hebt nog Nicole Kidman en Temuera Morrison die zijn ouders spelen. En iedereen weet dat Black Manta hierin zit, en daarover kan ik zeggen dat Patrick Wilson de voornaamste antagonist in deze film is. Ik zou hem dus niet zozeer een schurk, maar wel een antagonist willen noemen."

Daarmee maakt Wan in elk geval duidelijk dat er in dat opzicht rustig aan gedaan zal worden. Vanaf 21 december 2018 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair