Werktitel 'Star Wars: Episode IX': Black Diamond

Werktitel 'Star Wars: Episode IX': Black Diamond

Zegt het wat over de film?

De werktitel van Disney-films Star Wars: Episode IX is onthuld. Het laatste hoofdstuk in de trilogie, dat in de loop van december 2019 in de bioscoop zal draaien, wordt gemaakt onder de noemer Black Diamond.

De verwachtingen zijn torenhoog: Lucasfilm boekte met The Force Awakens het beste openingsweekend ooit en met The Last Jedi het tweede beste ooit. De filmstudio zal ervan uitgaan dat het negende deel in de franchise het nog beter gaat doen dan de vorige twee films.

Nu Rian Johnsons film eindelijk in de bioscopen draait, verleggen Disney en Lucasfilm de aandacht naar Episode IX. Naar verluidt heeft J.J. Abrams twee of drie dagen geleden zijn idee voor een verhaal verteld en daar groen licht voor gekregen. Nu kan de productie dus begin, onder de naam Black Diamond. Overigens is dat de hardste vorm waarin een diamant kan voorkomen.

De verwachtingen zijn al torenhoog, dus ergens is deze titel niet heel vreemd. Afgezien daarvan zal de werktitel weinig over de film zeggen. The Force Awakens werd gemaakt onder de naam Foodles, The Last Jedi was Space Bear en Rogue One Los Alamos.



NieuwsFilm

meest populair