Productiebudget X-Men spin-off 'Gambit' wel heel hoog

Al lijkt het ondertussen een verouderd budget te zijn.

Het productiebudget van Gambit, de X-Men spin-off die vanaf maart opgenomen wordt in New Orleans, lijkt behoorlijk duur te worden. Het budget zou ongeveer 155 miljoen dollar bedragen, schrijft The Times-Picayune op basis van een oudere aanvraag aan de stad voor toestemming om daar uitgebreide opnames te maken.

Mocht dat het echte budget worden, is de film wel een heel stuk duurder dan soortgelijke X-Men-films. Logan kostte 97 miljoen dollar om te maken en Deadpool werd voor 58 miljoen dollar gemaakt. De keuze om Gambit voor 155 miljoen dollar te maken, is zo bezien op zijn minst een opmerkelijke. Zo is Hugh Jackmans Logan immers een stuk bekender dan de mutant van Channing Tatum.

Gambit kende een moeizame productie tot nu toe. Er is meermaals geprobeerd om de film te maken, maar dat lukte tot nu toe niet. Een van de factoren schijnt het budget geweest te zijn. Wellicht dat men nu een goedkopere film maakt en dat het budget van 155 miljoen dollar het oude budget is. Nu zal de film mogelijk wat goedkoper zijn.



NieuwsFilm

meest populair