Blu-ray

Blu-ray review: 'The Circle'

Mooie uitgave van een mindere film.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 10:39 in Blu-ray
Regie: James Ponsoldt | Cast: Emma Watson (Mae), Ellar Cotrane (Mercer), Glenne Headly (Bonnie), Karen Gillan (Annie), Tom Hanks (Bailey) e.a. |Release: 11 mei 2017 | Speelduur: 110 minuten
Sociale media spelen een steeds prominentere rol in onze levens en dus is het niet heel vreemd dat er een film komt die draait om media die te ver gaan. Dave Eggers The Circle draait precies daarom en is nu in Nederland op Blu-ray en Dvd te koop.

Mae Holland (Emma Watson) kan haar geluk niet op als ze wordt aangenomen bij de Cirkel, het machtigste internetbedrijf ter wereld. De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken.

Helaas is The Circle niet bepaald goed ontvangen. Op RottenTomatoes is de film met een score van 16 procent en een gemiddelde van 4,3 slecht ontvangen. "The Circle heeft een indrukwekkende cast, maar deze digitaal gedreven thriller gaat doelloos door de relevante thema's heen." Dat lijkt meteen zijn reflectie gevonden te hebben in de box office: met een budget van 18 miljoen dollar, werd er slechts 20,4 miljoen dollar opgehaald.
Media: 1x Blu-ray | Video: 16:9 | Audio: Engels & Frans DTS-HD MA 5.1 | Ondertiteling: Nederlands, Frans | Retail release: 14 november 2017 | EAN: 5-414937-043453| Met dank aan: Paradiso
The Circle wordt aangeleverd in een standaard Blu-ray keepcase. Deze ziet er goed uit: voorop is een intrigerende poster te zien met de serieus kijkende Emma Watson en Tom Hanks. Achterop verder de gebruikelijke details de goede ontvangst en een synopsis, evenals wat technische zaken. In de hoes enkel nog de schijf.

Beeld en audio

Met de beelden en de audio zit het wel goed. The Circle ziet er goed uit wat kleuren betreft - is erg natuurgetrouw - en biedt daardoor een mooi geheel om naar te kijken. In combinatie met veel details zit het met de beelden dus snor. Ook de audio is goed en vrijwel altijd staat dialoog centraal, aangevuld met wat omgevingsgeluid.

Extra's

Er zitten helaas geen extra's bij deze film. We moeten het dus enkel met de film doen.

Prima uitgave van een mindere film

The Circle is niet heel goed ontvangen. Maar dat neemt niet weg dat de film wel een goede uitgave gekregen heeft, waarbij audio en beeld van hoog niveau zijn. Alleen jammer van het ontbreken van extra's.0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nieuwslaatste nieuws

meest populair