Celebrity

Ian McKellen: in de jaren zestig doken actrices voor een rol het bed in met regisseurs

Volgens de bekende acteur is er met de film-industrie al decennia lang iets heel erg mis...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 11:44 in Celebrity
Ian McKellen draait al héél wat jaren mee als acteur; de 78-jarige Golden Globe winnaar bemachtigde zijn eerste rol in 1964, toen de filmindustrie er nog heel wat anders uit zag dan vandaag. Nu hebben we het voornamelijk over de heksenjacht die al meerdere maanden plaats vindt in Hollywood; honderden vrouwen en mannen beweren seksueel te zijn misbruikt, aangerand en zelfs verkracht te zijn door de nodige bekendheden. Volgens McKellen was er in de jaren zestig ook al heel wat mis met de filmindustrie, toen de nodige actrices zelfs sliepen met regisseurs en producenten om bepaalde rollen te bemachtigen.

Zo begon McKellen: ''Er moet natuurlijk achter degenen die misbruik hebben gepleegd aan worden gegaan, maar het is soms héél erg lastig voor de slachtoffers om dat te doen en het erover te hebben. Ik vind het heel moedig dat zo veel mensen er nu wel over uit durven komen. We gaan nu door een lastige periode, maar samen komen we er wel doorheen en zullen de schuldigen gestraft worden''.

''Maar ik moet eerlijk zeggen, in de begin jaren zestig was er ook wel heel wat mis. Toen ik destijds begon met acteren, kwam een theater baas op een gegeven moment naar me toe en liet me meerdere foto's zien van vrouwen die op zoek waren naar een rol. Onderaan sommige foto's stond 'DRR' geschreven, wat 'directors rights respected' betekent. In andere woorden; als je me een baan geeft, mag je seks met me hebben. Dat gebeurde destijds dan ook wel vaker''.

McKellen liet een tijdje geleden weten te walgen van Kevin Spacey's gedrag toen hij besloot uit de kast te komen toen hij werd aangeklaagd voor seksueel misbruik. Wel laat McKellen weten dat we er niet meteen vanuit moeten gaan dat elke aanklacht ook waar is: ''Er bestaat natuurlijk ook altijd de kans dat mensen vals worden beschuldigd en hun carrière en leven daardoor op de klippen kan lopen. Daar moeten we ook wel heel erg voorzichtig mee zijn''.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Er is klaarblijkelijk al jaren wat mis met de filmindustrie en dat vind ik erg jammer. Want het kan een geweldige wereld zijn! Het klinkt me ergens ook wel bekend in de oren dat actrices naar bed zijn geweest met de regisseurs voor filmrollen.

Maar ik vraag me af of sommige vrouwen, die eerst toestemming hebben gegeven, nu alsnog daarop terug komen door te zeggen dat ze aangerand zijn.

centr1no

Avatar

Veel van wat er de laatste tijd allemaal geroepen wordt en veel van de mensen die deze dingen roepen zijn erg zwart/wit en het moge (hopelijk) duidelijk zijn dat het meeste grijs is.

Chris23

Avatar

Hmm, kheb toch nog ff mijn secundaire arbeidsvoorwaarden na gelopen maar ik kom helaas niks tegen betreffende ICTRR o.i.d.

GreenHornet

Avatar

maar als je als vrouw een afspraak hebt met een producent in een hotel kamer, moet er dan niet een lampje gaan branden. Vrouwen zijn een beetje hypocriet. Je hoeft niet naar hotel kamer te gaan.

Frietgezicht

Avatar

Ik ben te laat geboren.
Hoewel ik maybe in de begin jaren 60 ook vakken zou vullen dus dan had ik er nog niks aan

Chris23

Avatar

Vrouwen vinden vakkenvullers ook lief hoor, want bij vrouwen gaat het niet om macht of geld, maar om wie je van binnen bent en of je gevoel voor humor hebt.
En size doesn`t matter, echt. (Ik heb alleen wel een beetje moeite vrouwelijke geldschieters te vinden voor mijn meesterplan om de hele kleine dildootjesmarkt over te nemen.)
;)

Frietgezicht

Avatar

Jij bekijkt het positief Chris,goed voor mijn zelfvertrouwen!

Moviemagic

Avatar

Dit gebeurt niet alleen in de filmindustrie. Er zijn er veel die het bed induiken voor wat voordeeltjes.

nieuwslaatste nieuws

meest populair