Jongste Kennedy-telg veroorzaakt dood in 'Chappaquiddick' trailer

Jongste Kennedy-telg veroorzaakt dood in 'Chappaquiddick' trailer

Ted Kennedy overleefde in 1969 het Chappaquiddick-incident maar zijn bijrijdster deed dat niet en een controverse volgde.

Het Chappaquiddick-incident in 1969 betekende de dood van Mary Jo Kopechne en een gevaar voor de politieke carrière van Ted Kennedy, broer van de beroemdere broers John F. Kennedy en Robert F. Kennedy. Bekijk hieronder de eerste trailer van Chappaquiddick, dat over het auto-ongeluk gaat waarbij Mary Jo Kopechne om het leven kwam en de gevolgen daarvan voor Ted Kennedy, die van het ongeluk wegvluchtte en tien uur wachtte voordat hij de politie belde. Jason Clarke speelt Ted Kennedy en Kate Mara als Mary Jo Kopechne, de campagnestrateeg van Kennedy.



De Kennedy-familie werd dankzij de opkomst van zakenman Joseph Kennedy één van de machtigste in Amerika, culminerend in het presidentschap van zijn zoon John F. Kennedy in 1960, die zijn broer Robert F. Kennedy openbaar aanklager maakte. Maar toen ging het mis met de familie, zo erg dat men van de 'Kennedy vloek' kwam te spreken. Eerst werd John vermoord toen hij president was in 1963. Hij was alleen maar de oudste broer omdat Joseph Jr. tijdens de Tweede Wereldoorlog al was omgekomen. Vijf jaar later doet broer Robert in 1968 een gooi naar het presidentschap en wordt tijdens de campagne ook vermoord. Een jaar later volgt het Chappaquiddick-incident toen jongste zoon Ted zijn auto de rivier in reed met Mary Jo Kopechne als bijrijdster. Nadat alleen hij overleeft worstelt hij met zijn geweten en de nalatenschap van zijn familie, terwijl hij ook zijn potentiële politieke carrière van het incident moet zien te redden.

NieuwsFilm

meest populair