Netflix

5 Fijne Kerstfilms op Netflix

Ho, ho, ho! Welke kerstfilm draait er vandaag in jouw thuisbioscoop?

door Jeffrey Kouters om 11:21 in Netflix
Morgen is het eindelijk Kerstmis! De ideaalste tijd van het jaar om eens lekker warmpjes door te brengen met je familie en vrienden. Je oom snijdt de kalkoen aan en je oma haalt de stoofpeertjes, bereid volgens het eeuwenoude familierecept, tevoorschijn. Na het diner is het tijd om lekker met elkaar uit te buiken op de bank en om een bijpassende kerstfilm te gaan kijken, maar welke zet je dan op? Vandaag presenteert Filmtotaal je een lijstje met 5 fijne kerstfilms, die allemaal te vinden zijn op Netflix!

#1 Christmas Inheritance
Regie: Ernie Barbarash | Cast: Eliza Taylor (Ellen Langford), Jake Lacy (Jake Collins), Andie MacDowell (Debbie Collins), e.a. | Genre: romantiek, drama | Leeftijdscategorie: Vanaf 12 jaar | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2017
Voordat de ambitieuze erfgename en socialite Ellen Langford het fortuinlijke bedrijf van haar vader mag overnemen, moet ze eerst een speciale kerstkaart naar zijn voormalige partner brengen, woonachtig in het stadje waar haar vader oorspronkelijk vandaan komt. Daar leert Ellen het belang van hard werken en anderen helpen kennen.


#2 A Christmas Prince
Regie: Alex Zamm | Cast: Rose McIver (Amber), Ben Lamb (Prince Richard), Alice Krige (Queen Helena), e.a. | Genre: komedie, romantiek | Leeftijdscategorie: Vanaf 12 jaar | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2017
Romantische komedie en een Netflix Original. De film draait om een beginnende journaliste uit New York die onverwachts naar Oost-Europa wordt gestuurd om daar verslag te doen over de kroning van een knappe prins. Daar krijgt ze al snel te maken met de koninklijke familie en blijkt dat er wel eens meer in de lucht kan hangen dan alleen een journalistiek verslag.


#3 The Night Before
Regie: Jonathan Levine | Cast: Seth Rogen (Isaac), Joseph Gordon-Levitt (Ethan), Anthony Mackie (Chris), e.a. | Genre: harde komedie | Leeftijdscategorie: Vanaf 12 jaar | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2015
Drie goede jeugdvrienden besluiten om een einde te maken aan hun traditie van wilde kerstfeesten nu ze écht volwassen dreigen te worden, maar beleven eerst nog één laatste kerstavond vol drugs en gekkigheid in New York.


#4 Niko 2
Regie: Kari Juusonen, Jørgen Lerdam | Cast: Erik Carlson (stem Niko), Mikko Kivinen (stem Julius), Vuokko Hovatta (stem Wilma), e.a. | Genre: animatie, avontuur, komedie | Leeftijdscategorie: Alle leeftijden | Speelduur: 79 minuten | Jaar: 2012
Het verhaal speelt zich af net voor Kerstmis. Niko het rendier wordt geconfronteerd met het feit dat zijn moeder zal hertrouwen met een nieuwe man, genaamd Lenni. Bovendien krijgt hij ook nog eens de taak om op zijn kleine stiefbroer Jonni te passen. Als klap op de vuurpijl wordt Jonni ontvoerd en moet Niko hem zien te vinden.


#5 Pottersville
Regie: Seth Henrikson | Cast: Michael Shannon (Maynard Greiger), Judy Greer (Parker), Ron Perlman (Sheriff Jack), e.a. | Genre: komedie | Leeftijdscategorie: Vanaf 12 jaar | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2017
Maynard zit in een lastig parket. Hij is een lokale, geliefde zakenman die per ongeluk voor de legendarische Bigfoot wordt aangezien, nadat hij speels door het stadje doolt in een geïmproviseerd gorillakostuum. De waarneming creëert een internationaal mediaspektakel rondom Bigfoot, wat vele toeristen aantrekt naar het simpele Amerikaanse stadje. Toch slaat de twijfel al snel toe bij Maynard of hij de hoax in stand moet houden of niet.Welke film(klassieker) zet jij graag op tijdens de feestdagen? Laat het ons weten! In ieder geval; fijne dagen!

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Lord Bono

Avatar

Jullie zijn Jingle All the Way vergeten!!

Decepticon

Avatar

Bij mij gaan vanavond Die Hard 1&2 achter elkaar in de blu-ray speler.

Home Alone zal zoals gewoonlijk ook weer worden bekeken, en echte kerst klassieker.
Dit jaar ga ik Home Alone 2 ook weer eens kijken.
En ik wil de horror Black Christmas eens kijken.

Goku32

Avatar

Decepticon waarom kijk je niet gelijk alle home alone ffilms.

Ik ga KRAMPUS, black Christmas, kijken

Spider-fan

Avatar

Geen Kerstfilm, maar ik heb gister de film The Similars (Los Parecidos, 2015) gezien op Netflix, die helaas niet in de Filmtotaal database staat, maar die ik een 8/10 zou geven. Het laat zien dat er naast Guillermo del Toro nog meer talent uit Mexico komt op horror/sci-fi gebied.
Het doet me beseffen hoe zelden je iets écht origineels ziet in dit genre, want het basisidee (wat ik niet wil verklappen, al geeft de titel The Similars wel een hint) had ik nog niet gezien en het is zowel origineel als bizar grappig. De stijl van de film trok me erg aan: het is gedaan als een soort verloren gegane Twilight Zone episode (inclusief vertelstem aan het begin en eind), met verbleekte kleuren en jaren '60 uitziende decors. De muziek lijkt erg (misschien iets te veel) op die van Hitchcock's Psycho.
Het gaat over een uiteenlopende groep reizigers gestrand op een bus-station in hevige regen. Meer wil ik niet zeggen, want het is het beste het zelf te ontdekken. Aanrader voor wie iets heel origineels wil zien op horror-suspense-sci-fi gebied.

horizon

Avatar

#spider, die is goed, ja!

En nu el incidente van dezelfde regisseur kijken!

ntt

Avatar

Wij beginnen kerst, met National lampoons christmas holiday!! Gevolgd door Home Alone 1 en 2, dan scrooge met Bill Murray dan Santa clause, gevolgd door Gremlins en vervolgens als afsluiter Bad Santa en deel 2 Smiley face

Spider-fan

Avatar

Horizon: maar die staat niet op Netflix volgens mij. Zou niet weten waar ik die moet vinden.

Alexwithmike

Avatar

Ik heb vandaag Pottersville een kans gegeven na de tip door FT.
Wat heeft een klassebak als Michael Shannon te zoeken in dit soort (erg slechte) films ?

Decepticon

Avatar

@Goku32

Waarom niet? Omdat de rest slechte direct-to-video vervolgen zijn. Deel 3 gaat nog, maar de rest is niet te om aan te zien.

Gremlins vind ik ook klassiekers.
En A Christmas Carol, zowel die met Patrick Stewart als Henry Winkler als de nog oudere versie daarvoor. Echt mooie films.

Ik moet ook altijd nog de Miracle on 34 Street remake uit 1994 zien, die moet ook goed zijn.

Ik heb vanmorgen Elf voor het eerst gezien. Ik ben geen fan van Will Ferrel, maar dat was toch wel een goede film.

WeaponX

Avatar

The Night Before is echt leuk (Als je Seth Rogen films leuk vind tenminste). Vandaag Why Him & Better Watch Out gekeken. Erg vermakelijke films.

Sunspot

Avatar

Verdomme, weer home alone 2 moeten kijken

Ed Crane

Avatar

Eergister A Very Murray Christmas van Sophia Coppola met uiteraard Bill Murray gezien op Netflix. Geen aanrader.

Spider-fan

Avatar

Ja, die Murray Kerstspecial was niet veel, gelukkig was het kort. Valt me op dat bij redelijk wat Netflix films de poster er niet bij staat op Filmtotaal.

Sunspot

Avatar

Wat is dat toch elk jaar weer, altijd dezelfde films zowat, zo vervelend als volwassene nu

NieuwsFilm

meest populair