Kijkcijfers Netflix' 'Bright' zijn indrukwekkend

Kijkcijfers Netflix' 'Bright' zijn indrukwekkend

En het publiek vindt de film wel prima.

Ondanks een zeer wisselend ontvangst onder de critici lijkt het erop dat Bright een groot succes is voor Netflix. Volgens Variety is de stevige fantasy-actiefilm van David Ayer (Suicide Squad) maar liefst 11 miljoen keer bekeken in de States, in de eerste 3 dagen dat de film online stond.

Mocht dit kloppen dat is dit een bijzonder hoog aantal. De eerste aflevering van de uiterst succesvolle tv-serie The Crown zou vier keer minder kijkers hebben getrokken over dezelfde periode. De eerste aflevering van het tweede seizoen van Stranger Things zou tijdens de eerste 3 dagen overigens 15,8 miljoen Noord-Amerikaanse kijkers hebben getrokken.

Netflix geeft de kijkcijfers overigens niet zelf prijs. Kijkcijfer-expert Nielsen doet dit in de States en zegt de cijfers goed te kunnen inschatten. Al heeft Netflix in het verleden aangegeven dat de cijfers niet accuraat zijn. Van de 11 miljoen Noord-Amerikaanse kijkers zou 56% man zijn geweest en - uiteraard - 44% vrouw. De cijfers van buiten de States zijn niet bekend. Netflix heeft wereldwijd zo'n 110 miljoen abonnees, waarvan ongeveer de helft in de States woont.


Goed ontvangen onder kijkers
De film met Will Smith, Noomi Rapace, Joel Edgerton en Lucy Fry kreeg afgelopen dagen flink wat kritiek. De Rotten Tomatoes-score staat op 28% na bijna 70 recensies en de film zou een misleidende metafoor zijn voor het huidige racisme in de Verenigde Staten. Het publiek op Rotten Tomatoes blijkt wel flink tevreden, met een 4.3/5 als gemiddelde beoordeling. De IMDb noteert een 6,6. Ook de Orcs-gemeenschap is onder de indruk.



NieuwsFilm

meest populair