Helen Mirren blij met vervagende status als sekssymbool

Ze noemt het een ordinair en onaangenaam etiket.

Als er iemand blij is dat ze ouder wordt, dan is het Helen Mirren wel. De 72-jarige Engelse onthulde tijdens een fotoshoot en een interview met Rhapsody dat het zijn van een sekssymbool verwerpelijk en oubollig is. De voorvechtster van vrouwenrechten vertelde: "Het heeft lang geduurd voordat ik ermee in het reine kwam. Gelukkig vervaagt het nu. Eindelijk."

Vooral de betekenis zint haar niet. "Wat betekent het nou werkelijk? Betekent het dat mensen je willen neuken? Want dat is nogal akelig, nietwaar? Dat al die vreemdelingen je willen? Ik heb het altijd al een ordinair en onaangenaam etiket gevonden. Een hele lange tijd heb ik op mijn tanden moeten bijten en het moeten verdragen."

In de jaren 60 en 70 was het helemaal ellende, vertelt Mirren. Voornamelijk kwam dit door de bekende oprichter van het erotische blad Playboy. "Ik wenste dat ik weer 30 was. Niet omdat ik dat wil zijn! Maar ik wil langer van mijn leven kunnen genieten in deze wereld die de komende veertig tot vijftig jaar belangrijk zal zijn voor vrouwen."

Ze eindigt: "Ik wil gewoon deze wereld meemaken als een jongere persoon. Ik heb de jaren 60 en 70 meegemaakt, wat afschuwelijk was. Het was een afschuwelijke tijd voor vrouwen, vanwege de impact van voorbehoedsmiddelen en de zogenaamde sexual explosion. Het was eigenlijk vreselijk voor meisjes en vrouwen. Dat kwam door de Hugh Hefner-houding. Meisjes en vrouwen werden lustobjecten. Ik had een hekel aan Hugh Hefner en alles wat hij vertegenwoordigde."



NieuwsFilm

meest populair