Blu-ray

Blu-ray review 'The Emoji Movie' - < : O /

De slechtste film van 2017.

door Bram de Groot om 18:20 in Blu-ray
Regie: Tony Leondis | Cast: T.J. Miller (Gene), James Corden (Hi-5), Anna Faris (Jailbreak), Maya Rudolph (Smiler), Steven Wright (Mel Meh), Jennifer Coolidge (Mary Meh), Patrick Stewart (Poop), e.a. | Speelduur: 86 minuten | Bioscooprelease: 24.08.2017 | Recensie: 1 ster

Ieder jaar moet er een film zijn die doorgaat als de slechtste van het jaar. De slechtste film van 2017 bleek volgens velen, waaronder FilmTotaal, Sony Pictures' The Emoji Movie. De animatiefilm over de kleurrijke figuurtjes uit onze smartphones wist weinig mensen echt te overtuigen. De IMDb noteert een 2,9 en Rotten Tomatoes komt niet verder dan 9 procent. Financieel gezien was er wel een succes.

In het $50 miljoen kostende The Emoji Movie heeft de wereld Textopolis elke emoji maar één gezichtsuitdrukking, behalve Gene, een uitbundige emoji die zonder filter is geboren en vol zit met verschillende gelaatsuitdrukkingen. Vastbesloten om net als alle andere emoji's "normaal" te worden, schakelt Gene de hulp in van zijn handige beste vriend Hi-5 en van de beruchte codekraker emoji Hackie. Samen gaan ze op "app-vontuur" langs de verschillende apps op de telefoon, elk met hun eigen wilde en grappige wereld, op zoek naar de Code waarmee ze Gene kunnen veranderen. Maar wanneer een groter gevaar de smartphone bedreigt, hangt het lot van alle emoji's af van deze drie onwaarschijnlijke vrienden die samen hun wereld moeten redden voordat deze voorgoed gewist wordt.

Sony Pictures Home Entertainment bracht The Emoji Movie - goed voor ruim $217,0 miljoen wereldwijd - onlangs op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief het bonusmateriaal.

Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: december 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 MA | Ondertitels: Nederlands, Engels | EAN: 8712609641653 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De Blu-ray schijf van The Emoji Movie zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Zowel voorop als achterop de hoes wordt duidelijk dat deze uitgave alvast inhaakt op een volgende release: Hotel Transylvania 3. Ook zijn er "exclusieve" blu-ray extra's. Hierover hieronder meer.

Beeld

De animatiefilm is dan wel niet zo sterk ontvangen; met de beeldkwaliteit van deze Blu-ray uitgave is niets mis. Sony presenteert de animaties in 2.39 : 1, en dit is uiteraard afwijkend van de gemiddelde animatiefilm. Deze worden vaak afgeleverd in 1.78 : 1. De verhouding maakt het geheel iets filmischer. Wat betreft kleur en scherpte valt er helemaal niets op te merken. Het geheel is zo kleurrijk als Candy Crush en is echt super strak, zonder enige ruis of andere tekortkomingen. Prima dus!

Geluid

Het geluid wordt aangestuurd door een standaard, maar moderne DTS-HD geluidstrack. Het geluid is doorgaans vol, met een hoop geschreeuw en gebabbel van de verschillende Emoji's. Muzikaal was de doorgewinterde Patrick Doyle (Brave, Murder on the Orient Express) de verantwoordelijke. Er zijn ook voldoende surround effects voor je surround speakers. Kortom: ook in dit geval een prima schijf.

Bonusmateriaal

Sony heeft een mooie reeks bonusmateriaal toegevoegd aan de schijf. Naast audiocommentaar met Tony Leondis en enkele van zijn collega's zijn er ook veel korte extra's die niet altijd even inhoudelijk zijn. Het meest interessant zijn Creating the World Inside Your Phone en Bringing Emojis to Life waarin wordt gekeken naar de uidagingen om de telefoon te vertalen naar een animatiefilm. Ook is er de korte animatiefilm Puppy! An Original Hotel Transylvania Short. De rest zijn vooral featurettes en video's met muziek, korte animaties en andere (on)gein.

...Verder een prima Blu-ray uitgave

The Emoji Movie is zeker geen geweldige film, maar puur een animatiefilm om het jongere publiek te vermaken. Als er wordt gekeken naar de Box Office-opbrengst, dan is de film daarin waarschijnlijk voldoende geslaagd. De opbrengst van ruim $200 miljoen is zeker niet slecht te noemen. Een kans op een vervolg lijkt echter niet zo groot. Nog niets van de Emoji's gezien? Check de trailer hieronder:0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair