Alex Garland zal geen vervolg op 'Annihilation' maken

Alex Garland zal geen vervolg op 'Annihilation' maken

Ondanks de mogelijkheid, weigert hij pertinent.

Er zijn helemaal geen plannen voor een vervolg op Annihilation. Dat vertelt regisseur Alex Garland in een interview met de site ComingSoon. Volgens hem is er geen reden toe en vertelt deze film - met hoofdrollen voor Natalie Portman, Oscar Isaac, Gina Rodriguez, Jennifer Jason Leigh en Tessa Thompson het volledige verhaal. Dat is interessant, want de film is gebaseerd op het eerste boek in een trilogie.

"Ik heb er geen enkel plan voor, nooit gehad ook," begon Garland zijn relaas. "Toen ik het scenario schreef, en we de film nog aan het ontwikkelen waren, schreef Jeff boeken twee en drie. Ik las boek één in een nog niet complete vorm - het was nog niet gepubliceerd toen - dus ik dacht niet over die andere twee boeken en het maakt me eigenlijk ook niet uit als andere mensen aan franchises werken. Ik heb er geen oordeel over, en vind het prima. Het is gewoon niet iets dat ik zou willen doen."

Dat wil Garland vooral niet, omdat hij gewoon geen vervolgen wil maken. "Ik doe er alles aan om niet in dezelfde wereld te belanden waarin ik al drie jaar verkeerd heb. Dus ik wil actief iets nieuws, iets anders doen, dus het hele idee van vervolgen maken spreekt me op geen enkele manier aan. Ik voel gewoon geen verlangen om daar verandering in te brengen en vind het prima als iemand anders dat wel met Jeffs trilogie of waarmee dan ook wil doen. Het is gewoon hoe ik me voel."

De film wordt gebaseerd op het boek Annihilation van schrijver Jeff VanderMeer. Het is het eerste deel van een trilogie en de mogelijkheid van meerdere films bestaat uiteraard. Interessant aan het project is overigens ook de manier waarop het uitgebracht wordt. In de Verenigde Staten en China krijgt de film van Garland een gewone release van Paramount Pictures. In de rest van de wereld mag Netflix de film 17 dagen later uitbrengen.



NieuwsFilm

meest populair