Oprah Winfrey ontroert publiek met krachtige Golden Globes-speech over #MeToo

Oprah Winfrey ontroert publiek met krachtige Golden Globes-speech over #MeToo

De koningin van de Amerikaanse televisie weet iedereen te raken met haar inspirerende woorden.

Gisterenavond werden de welbekende Golden Globes uitgereikt in Amerika. Koningin van de Amerikaanse televisie en actrice Oprah Winfrey (A Wrinkle in Time, Selma) kreeg op de avond een speciale oeuvreprijs uitgereikt en gaf vervolgens een krachtige speech - eigenlijk zoals alleen zij dat kan - over hét onderwerp dat Hollywood zo in zijn greep heeft gehouden de afgelopen maanden; #MeToo.

"Iedereen hier in het publiek wordt geëerd voor de verhalen die we met elkaar vertellen, maar deze keer werden we zelf het onderwerp van een verhaal. Desondanks is dit niet alleen een verhaal over de filmindustrie, maar een verhaal over vele plekken," zei Winfrey om het feit te adresseren dat vrouwen over te wereld te maken krijgen met ongewenste seksuele intimidatie.

Volgens Winfrey gaat er dankzij de nieuwe beweging waarin vrouwen zich uit durven te spreken over hun persoonlijke ervaring een hoop veranderen. "Veel te lang werden vrouwen niet gehoord of geloofd wanneer zij de kracht hadden gevonden om zich uit te spreken over de waarheid van die krachtige mannen, maar hun tijd is nu echt op."


Hieronder kun je de volledige speech van Oprah Winfrey beluisteren.


"Ik wil dat al de meisjes die vanavond kijken, zich realiseren dat er een nieuw tijdperk zichtbaar is aan de horizon. En wanneer die dag uiteindelijk aanbreekt, dan zal dat zijn omdat vele schitterende vrouwen, van wie er velen hier vanavond aanwezig zijn, en sommige geweldige mannen vechten voor een tijdperk waarin niemand ooit nog hoeft te zeggen 'Me too'. Dank," sluit Oprah haar krachtige speech af.

NieuwsFilm

meest populair