Guillermo del Toro wil geen film maken over 'monster Trump'

Guillermo del Toro wil geen film maken over 'monster Trump'

Een nieuwe film met Trump in de hoofdrol als de grote vijand?

Gisterenavond won regisseur Guillermo del Toro een Golden Globe-award voor zijn regiewerk voor het alom geprezen The Shape of Water. Tijdens de gebruikelijke persconferentie na afloop van de show werd hem door een journalist gevraagd of hij misschien interesse zou hebben om een film te maken over Donald Trump, de huidige president van Verenigde Staten. Del Toro was helder in zijn antwoord.

"Je moet in mijn ogen alleen films maken over zaken die je nauw aan het hart liggen en die je goed begrijpt. Mijn films zijn eigenlijk, hoe vreemd het ook klinkt, autobiografisch. Soms hebben die dingen uit mijn eigen leven raakvlakken met spelende sociale kwesties, maar je moet zulke sociale kwesties niet forceren in je film," vertelt Del Toro aan de journalisten in de zaal.

Het functioneren van Donald Trump is een onderwerp waarover dagelijks wel iets te lezen valt in de media. Veel tegenstanders van de huidige president bekritiseren zijn werk en schilderen hem af als een monster. De meeste Hollywoodsterren steunden de democraat Hillary Clinton tijdens de campagne.

Ook Del Toro hint dat hij niet echt te spreken is over Trump. "Ik ben meer geïnteresseerd in andere soorten monsters," zei de bekroonde regisseur namelijk nog op het laatst met een kleine glimlach op het gezicht.



NieuwsFilm

meest populair