Celebrity

Wat wilde Tommy Wiseau zeggen tijdens James Franco's Golden Globe speech?

De regisseur van 'The Room' greep naar de microfoon, maar werd weggeduwd door Franco.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
Zestien jaar na zijn eerste Golden Globe winst heeft James Franco het afgelopen zondag voor elkaar gekregen om de prijs voor beste acteur opnieuw binnen te slepen met het door hem geregisseerde The Disaster Artist. Het drama is gebaseerd op het kritisch vernietigde The Room van Tommy Wiseau, die in zijn film de hoofdrol op zich nam, maar ook verantwoordelijk is voor het schrijfwerk en de regie.

In The Disaster Artist kruipt Franco in de huid van Wiseau en toont hoe een acteur het in Hollywood tracht te maken. Voordat de 39-jarige Franco aan zijn toespraak begon, nodigde hij Wiseau uit om naar het podium te komen. Nadat de twee elkaar omhelsden greep Wiseau naar de microfoon om wat te zeggen, maar op komische wijze duwde een lachende Franco hem opzij. De acteur had namelijk zelf al een speech voorbereid waarin hij kort als Wiseau sprak. Zie hieronder in de video.


Toch vroegen mensen op sociale media zich af wat Wiseau gezegd zou hebben. De beste man heeft in het verleden al eerder vage uitspraken gemaakt, dat hij dit misschien weer zou doen tijdens de Golden Globes noemt men een gemiste kans. Zelfs Seth Rogen onthulde ietwat teleurgesteld te zijn tegenover de Los Angeles Times: "Ik wilde weten wat Tommy ging zeggen! He zag eruit alsof hij ervoor ging!"

Nieuwsgierige mensen hebben geluk, want ook Wiseau stond hen later te woord. Volgens de Amerikaanse krant wilde hij helemaal niets vreemds zeggen, maar simpelweg: "Als heel veel mensen van elkaar hielden, dan zou de wereld een betere plek zijn om in te leven. Bekijk 'The Room', heb plezier en geniet van het leven. De Amerikaanse droom is in leven, en bestaat echt."

Dat Wiseau en zijn The Room-collega/goede vriend Greg Sestero (tevens de schrijver van het boek waarop The Disaster Artist gebaseerd is) niet bij Franco en zijn maten zaten tijdens de prijsuitreiking, vond hij niet erg. "Dat doet er niet toe, we waren er," vertelde hij aan de Los Angeles Times. Uiteraard wilde hij ook nog positieve woorden over Franco kwijt. Wiseau eindigde: "Hij heeft het zo fantastisch gedaan, als regisseur en acteur. Hij heeft er veel energie in gestoken, wat voor mensen van buitenaf ontzettend moeilijk is om te begrijpen."

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

MikeyMo

Avatar

Haha what a story James. Anyway, how is your sex life?

Master Of Films

Avatar

Wiseau "You're tearing me apart, Franco!."

En in het kader van #MeToo
Wiseau "It’s bullshit, I did not hit her. I did nooot. Oh hi, Oprah!"


GreenHornet

Avatar

probleem is dat Franco maar kort de tijd had om iets te zeggen.

Akke Moeka Hara

Avatar

De hebberigheid in beeld gebracht “ga weg dit is mijn momentje”

Prince John

Avatar

@Akke
Niks hebberig; die Wiseau zegt wel vaker onzin, denk dat Franco niet op een van zijn belangrijkste momenten van zijn filmcarrière op zijn nummer gezet wilde worden. Plus het is Franco die toch al het werk heeft geleverd, logisch dat hij dan gebruik wil maken van de korte tijd die hem gegeven wordt (altijd triest om te zien hoe vaak dat muziekje weer begint om mensen van het podium af te werken).

SunChaser

Avatar

Toch was t een raar moment

ridjieddo

Avatar

Aanvankelijk moest ik wel lachen. Zo van, laat die gek niet aan het woord, maar wel met goede bedoelingen. Nu vind ik het wel een beetje sneu voor Wiseau. Guillermo del Toro ging ook over zijn tijd heen, halverwege gingen ze gewoon random muziek afspelen wtf.

Rderegt

Avatar

I Didn't hit her. I did NOT! :D

Akke Moeka Hara

Avatar

Franco staat daar vanwege Wiseau,
het is zeer respectloos en laag om een volwassen man waar je net een film over zijn film hebt gemaakt zo weg te duwen.
Franco en zijn broertje Dave en die hele Seth Rogen flapdrol zijn typische ratten,
Franco over het paard getikt ventje simpelweg vanwege zijn zogenaamde good looks.

Dirk Diggler

Avatar

+1 Akke Moeka Hara
Hypocriet gedoe en ook nog een beeldje mee naar huis nemen, alleen maar omdat je iemand nadoet (geen kunst). Dit heb ik nou altijd met 'biografische' rollen, feitelijk aap je iemand na. Net zoals Andy Serkis gevraagd wordt voor motion capture, WTF dat kan echt elke idioot. computer doet nl. al het werk. Alleen de bewegingen worden geregistreerd, daaromheen kan je alles 'modellen' (en iedereen kan een aap nadoen, als je lang genoeg beelden bestudeert).

Kijk gewoon 'The Room' dan heb je het echte werk, hoe slecht hij ook is.

nieuwslaatste nieuws