Wat wilde Tommy Wiseau zeggen tijdens James Franco's Golden Globe speech?

De regisseur van 'The Room' greep naar de microfoon, maar werd weggeduwd door Franco.

Zestien jaar na zijn eerste Golden Globe winst heeft James Franco het afgelopen zondag voor elkaar gekregen om de prijs voor beste acteur opnieuw binnen te slepen met het door hem geregisseerde The Disaster Artist. Het drama is gebaseerd op het kritisch vernietigde The Room van Tommy Wiseau, die in zijn film de hoofdrol op zich nam, maar ook verantwoordelijk is voor het schrijfwerk en de regie.

In The Disaster Artist kruipt Franco in de huid van Wiseau en toont hoe een acteur het in Hollywood tracht te maken. Voordat de 39-jarige Franco aan zijn toespraak begon, nodigde hij Wiseau uit om naar het podium te komen. Nadat de twee elkaar omhelsden greep Wiseau naar de microfoon om wat te zeggen, maar op komische wijze duwde een lachende Franco hem opzij. De acteur had namelijk zelf al een speech voorbereid waarin hij kort als Wiseau sprak. Zie hieronder in de video.


Toch vroegen mensen op sociale media zich af wat Wiseau gezegd zou hebben. De beste man heeft in het verleden al eerder vage uitspraken gemaakt, dat hij dit misschien weer zou doen tijdens de Golden Globes noemt men een gemiste kans. Zelfs Seth Rogen onthulde ietwat teleurgesteld te zijn tegenover de Los Angeles Times: "Ik wilde weten wat Tommy ging zeggen! He zag eruit alsof hij ervoor ging!"

Nieuwsgierige mensen hebben geluk, want ook Wiseau stond hen later te woord. Volgens de Amerikaanse krant wilde hij helemaal niets vreemds zeggen, maar simpelweg: "Als heel veel mensen van elkaar hielden, dan zou de wereld een betere plek zijn om in te leven. Bekijk 'The Room', heb plezier en geniet van het leven. De Amerikaanse droom is in leven, en bestaat echt."

Dat Wiseau en zijn The Room-collega/goede vriend Greg Sestero (tevens de schrijver van het boek waarop The Disaster Artist gebaseerd is) niet bij Franco en zijn maten zaten tijdens de prijsuitreiking, vond hij niet erg. "Dat doet er niet toe, we waren er," vertelde hij aan de Los Angeles Times. Uiteraard wilde hij ook nog positieve woorden over Franco kwijt. Wiseau eindigde: "Hij heeft het zo fantastisch gedaan, als regisseur en acteur. Hij heeft er veel energie in gestoken, wat voor mensen van buitenaf ontzettend moeilijk is om te begrijpen."

NieuwsFilm

meest populair