Celebrity

James Franco beschuldigd van seksueel misbruik

De nodige actrices laten van zich horen na Franco's Golden Globe winst.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 12:46 in Celebrity
James Franco won afgelopen zondag de Golden Globe voor beste acteur in het genre musical/komedie en versloeg daarmee de stevige competitie van acteurs als Daniel Kaluuya, Hugh Jackman, Steve Carell en Ansel Elgort. Franco leek dan ook in extase te zijn met zijn award, maar nu komt hij toch flink negatief in het nieuws terecht...

Zo klagen namelijk meerdere actrices James Franco aan voor seksuele intimidatie en misbruik. Zo liet Ally Sheedy, een voormalige collega van Franco, als eerste van zich horen. Een paar uur nadat de 39-jarige Franco zijn Golden Globe in ontvangst nam, postte Sheedy meerdere berichten op haar Twitter-pagina over de acteur: ''Ik kan niet begrijpen dat James Franco daar binnengelaten wordt'' en plaatste ze de bekende #MeToo achter het bericht ''Ik zie dat James Franco heeft gewonnen; nou vraag me alsjeblieft niet nog eens waarom ik ben gestopt met acteren''.

Maar daar hield het nog niet mee op; ook actrice Sarah Tither haalde uit naar Franco: ''Hey James Franco, mooi TimesUp-speldje bij de Golden Globes. Maar herinner je je ook nog dat je me een paar weken geleden zei dat ik me volledig naakt moest laten zien in twee films voor zo'n 100 dollar per dag, maar dat dat geen misbruik was omdat ik nu eenmaal een contract had getekend? Nu je een Golden Globe hebt gewonnen, wordt het misschien eens tijd om vrouwen in je films rollen met tekst te geven i.p.v. ze geheel naakt en in de nodige seks-scenes te laten zien?''

Het verhaal van Violet Paley is nog heftiger; zij beschuldigt Franco namelijk dat hij haar heeft gedwongen tot orale seks: ''Weet je nog de keer dat we in een wagen zaten toen je mij bij mijn haren pakte en naar je penis duwde en de andere keer toen je aan een vriendin van mij vroeg naar je hotelkamer te komen terwijl je wist dat ze pas 17 was? En dat is niet eens de eerste keer dat je betrapt bent met een meisje van 17...''

James Franco heeft zich nog niet uitgelaten over de beschuldigingen.

35 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

kap met deze onzin.
Zolang hij nog niet berecht is. Dan is hij onschuldig.

Prince John

Avatar

Zeg dat maar tegen Spacey, Weinstein en co: zijn ook nog niet rechterlijk schuldig bevonden maar hun carrières zijn toch wel echt voorbij. Vraag me af hoe dit uit gaat pakken voor Franco...

SunChaser

Avatar

Oh hi James how is your sexlife

Ereptile

Avatar

Ze komen opeens met dit verhaal naar buiten nadat Franco een globe gewonnen heeft... Hadden ze dat niet eerder naar buiten kunnen brengen dan? En dan natuurlijk nog een #MeToo er bij...

Moviemagic

Avatar

Ook dit soort berichten houdt maar niet op...niet vanzelf.

Raki-Pure

Avatar

RIP James Franco

GreenHornet

Avatar

dit kan ervoor zorgen dat hij een Oscar kan mislopen.
Wat een kutwijven.

Mav Damian

Avatar

@GreenHornet
En dan? Het kan zijn dat het zijn eigen schuld is als het waar is. De vrouwen zullen samen geen complot maken om Franco zijn carrière te verkloten.

Mav Damian

Avatar

Bon nu de Oscars!! Wie zet zijn geld op wie er beschuldigd gaat worden tijdens de Oscars nominaties.

Prince John

Avatar

@Ereptile
Tja, vind het ook een beetje een raar moment, net na de Globe... Maar ja, misschien dat de vrouwen zich er pas nu over uit durven te laten, nu hij in de spotlights staat en opnieuw grootheden zoals Oprah vrouwen oproepen uit te komen over gevallen zoals dit. Heb Franco altijd een wat typische gast gevonden, maar weet niet. Moet nog blijken of dit hem zijn carrière gaat kosten, want dat geldt lang niet voor iedereen die aangeklaagd is (Polanski, Allen, Aflleck, etc.)

Hoe dan ook, denk dat Arti wel een nieuw vriendje heeft gevonden in Hornet!

Robbepost

Avatar

^ haha idd!
Allen Arti onderbouwt zijn reacties altijd en GH is wat meer kortaf zeg maar :)

meanrat

Avatar

Ik vond Franco altijd al een vreemde man. Mij verbaast het niets dat hij ook over de schreef is gegaan. Het voegt alleen maar toe aan mijn beeld over hem, hoewel ik hem een goed acteur vind.

Wat me wel verbaasd is de veelvuldige reacties die uithalen naar de vrouwen in kwestie. De reactie van Franco is er nog niet, maar stel nu dat hij zegt dat de vrouwen liegen dan is er tenminste 1 iemand die inderdaad liegt. En waarom denken zoveel dat die vrouwen die met verhalen komen dat ze liegen? Waarom zouden juist zij liegen? Franco heeft een carriere te beschermen. Die vrouwen hebben alles te verliezen. Een rechtszaak is niet even iets wat je een dagje vrij kost. Daar ga je emotioneel helemaal aan ten onder. Het is derhalve stuitend te zien hoeveel mensen nog steeds voor de man kiezen in dit soort situaties. Als zoveel vrouwen ineens 1 iemand beschuldigen dan is er rook. En waar rook is is vuur. Als die Franco schuldig wordt bevonden, laat zijn carriere dan maar lekker verpieteren.

Het via de media uitspelen van dit vind ik tot op zekere hoogte pas goed. Als je echt mensen hebt misbruikt tijdens je werk, dan mag je wat mij betreft inderdaad je werk niet meer doen. Je gaat ook geen schoolleraar die kinderen verkracht heeft na zijn gevangenisstraf weer aan het werk zetten in een school. Tenminste, dat zou zo moeten. In dit geval is het hetzelfde. Als je je op de set misdraagt en mensen misbruikt, hoef je wat mij betreft niets meer te zoeken in de filmwereld.

Rderegt

Avatar

Zoveel van de beschuldigingen tegenwoordig zijn gewoon verzonnen voor hun 5 minutes of fame... En ze komen er altijd mee weg om valse beschuldigingen te verspreiden.. Ik hoop dat die aandacht zoekers eens aangepakt worden...

MachoTom

Avatar

ze zijn zeker op Francos geld uit.

benjamin

Avatar

En de metapost van de dag is

Rderegt "Zoveel van de beschuldigingen tegenwoordig zijn gewoon verzonnen voor hun 5 minutes of fame... En ze komen er altijd mee weg om valse beschuldigingen te verspreiden.. Ik hoop dat die aandacht zoekers eens aangepakt worden..."

Goku32

Avatar

GreenHornet je hebt gelijk, tegenwoordig als je gewoon hallo zegt tegen een vrouw dan word je al beschuldig van aanranding. Ik vind dit triest als er nog niks bewezen is. Dus kap met die onzin aandacht trekkers

Prince John

Avatar

+1 Meanrat

Goku32: Ik vind dit triest als er nog niks bewezen is


Maar om het te kunnen bewijzen moet je het er toch op een gegeven moment over hebben? Niet erg logisch.

Master Of Films

Avatar

+4 Meanrat

Prince John "Hoe dan ook, denk dat Arti wel een nieuw vriendje heeft gevonden in Hornet!"
Ben blij voor Arti :)

JIGSAW8

Avatar

HAHAHAHAHHA

Ik heb nog een slachtoffer voor jigsaw 2 gevonden!!!!

Nu nog een manier bedenken hoe ik James franco ga vastbinden wat voor val ik voor hem ga maken, en hoe ik hem ga bang maken.

Filmtotaal mensen hebben Julie wat tips voor jigsawh?

Artificialis

Avatar

Ja hoor, toen hij nog knap en jong was was het blijkbaar geen probleem. Maar nu hij de rijpe leeftijd van 40 begint te naderen is het blijkbaar tijd geworden om het feestbeest af te slachten.

Alle regisseurs die ooit een vrouw naakt in hun film hebben gehad mogen hun borst gaan natmaken. De grens is weer verlegd, dit valt voortaan onder seksueel misbruik. Ooit te ruig met een meisje omgegaan? Succes met de treinrit naar het toekomstig concentratiekamp van president Oprah.

Da Villain

Avatar

Eens met vele mensen hier, maar toch vind verhalen iets ongeloofwaardiger als er nu pas over gesproken wordt.
Waarom niet tijdens de tijd van de beschuldigingen jegens Weinsten, om maar een voorbeeld te noemen. En is het ook niet een beetje laf om het gelijk maar openbaar te maken, zonder enig proces, gesprek etc?
Ik vind het rot voor de vrouwen die het daadwerkelijk is overkomen, maar bij sommigen zet ik mijn vraagtekens.

benjamin

Avatar

Artificialis "Alle regisseurs die ooit een vrouw naakt in hun film hebben gehad mogen hun borst gaan natmaken. De grens is weer verlegd, dit valt voortaan onder seksueel misbruik."
Er is echt nog wel over iets meer dan dat sprake in dit artikel.

SunChaser

Avatar

Allie Sheedie hoeft geen 5 minutes of fame die was al beroemd in de jaren 80

Bertjan78

Avatar

Het wordt nu ook echt uitgeknepen! Plots komen ze ermee. Waar gaat dit naartoe.

Darthmar

Avatar

Stan Lee is de volgende die wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Zucht.

Artificialis

Avatar

Als je als vrouw een hekel hebt aan een bepaalde man kun je gewoon roepen dat je seksueel misbruikt bent. Een klein offer, voor een grote winst.

Stan Lee is de volgende die wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Zucht.

Hij heeft in de afgelopen 95 jaar vast wel eens een vrouw onbedoeld op een verkeerde manier aangeraakt. Hij zal het zich niet meer herinneren, hij zal zich er niet bewust van zijn geweest dat hij iets verkeerd deed, maar ze zullen hem ongetwijfeld willen laten hangen.

benjamin

Avatar

GreenHornet "dit kan ervoor zorgen dat hij een Oscar kan mislopen."
Met kanshebbers als Day-Lewis, Oldman en Chalamet denk ik dat hij die Oscar sowieso wel mislopen was.

chefry1983

Avatar

Als.je een hekel hebt aan iemand en zijn carriere kapot wil maken, gewoon beschuldigen en je krijgt je zin.
maar men draait nu wel erg door

McGraig

Avatar

Stan Lee is ook al de sjaak. Overigens een stuk geloofwaardiger verhaal gezien de hoeveelheid beschuldigingen

https://www.nu.nl/metoo/5080445/stan-lee-beschuldigd-verpleegsters-van-aanranding.html

RoberPaulsen

Avatar

@meanrat: Laat ik vooropstellen dat elke vorm van misbruik verwerpelijk is.
Maar beschuldigingen de wereld in slingeren via Twitter lijkt me niet echt de juiste manier. Zoals ook al uit de reacties hier te lezen valt wordt het verhaal zonder ook maar enige kennis van zaken als waar gezien en is James Franco volgens velen hier zonder enige twijfel schuldig.
Het zal niet makkelijk zijn om naar de politie te gaan nadat je bent aangerand, maar ik denk dat je meer gezeik over je heen krijgt als je een beschuldigende tweet eruit gooit.
Ally Sheedy heeft de betreffende tweet zelfs al verwijderd.
Je zegt dat die dames alleen maar wat te verliezen hebben, maar dat is niet helemaal waar. Het zou zomaar kunnen zijn dat Ally Sheedy een hekel heeft aan Franco en even een valse beschuldiging op Twitter plaatst. Ik bedoel als je zonder enig bewijs aan kan nemen dat iets waar is dan kan het tegendeel net zo goed waar zijn toch? Mensen doen de gekste dingen.
Nogmaals, als ie het gedaan heeft is het een rat, maar zonder enig bewijs blijft het haar woord tegen het zijne en ik zie geen reden waarom ik de een eerder zou moeten geloven dan de ander.

schrader

Avatar

Hoge bomen vangen veel wind. Zolang de beschuldigingen gebaseerd zijn op de waarheid is het goed dat dit gebeurt. Als mensen onterecht beschuldigd worden, moet dit afgelopen zijn.

Prince John

Avatar

Och kom Schrader, niet betweterig gaan doen! Je bent zelf ook een detective van een likmevestje, je wist niet eens dat je halfbroer de grote drugsbaas was!

nieuwslaatste nieuws

meest populair