'Stranger Things'-actrice wordt het jongere zusje van Sherlock Holmes

'Stranger Things'-actrice wordt het jongere zusje van Sherlock Holmes

Millie Bobby Brown grijpt de hoofdrol in boekverfilming gebaseerd op de 'Enola Holmes Mysteries.'

De jonge actrice Millie Bobby Brown heeft het druk. De afgelopen twee jaar was ze te zien in Netflix-serie Stranger Things en pas geleden zette ze een punt achter de opnames van het aankomende Godzilla: King of the Monsters. Nu heeft ze aangekondigd werk te maken van The Enola Holmes Mysteries. Dat is de benaming van een zestal boeken, geschreven door Nancy Springer. Het eerste jeugdboek komt uit 2006 en draagt de naam The Case of the Missing Marquess.

Volgens Deadline is het de bedoeling dat Brown in de huid van Holmes kruipt, die in de boeken van Springer het jongere zusje is van Sherlock en Mycroft Holmes. Enola's eerste avontuur vindt plaats op haar veertiende verjaardag wanneer haar moeder opeens spoorloos verdwenen is. Haar broers vermoeden dat hun moeder uit eigen beweging vertrokken is, maar Enola gelooft daar niets van en trekt naar het hart van Londen om het mysterie te ontrafelen. De verdwijning onderzoeken is echter zo gemakkelijk nog niet, met dodelijke vijanden achter haar aan.

Overigens is het niet duidelijk of de film hierover zal gaan, of één van de andere verhalen. Brown zal in ieder geval naast acteren ook optreden als producente met haar PCMA Productions. Ze wordt daarbij geholpen door Legendary Entertainment, de mensen achter het vervolg op Godzilla uit 2014, welke geregisseerd wordt door Michael Dougherty.

Bekijk de afbeelding
Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair