Jeffrey Wright krijgt hoofdrol in intrigerende 'The Goldfinch'

Jeffrey Wright krijgt hoofdrol in intrigerende 'The Goldfinch'

Hij mag de rol van Hobie spelen.

Jeffrey Wright is in onderhandelingen met Warner Bros. om een hoofdrol op zich te nemen in de aankomende verfilming van het boek The Goldfinch van schrijfster Donna Tartt. Hij zal mogelijk de rol van Hobie spelen, de surrogaatvader van hoofdpersoon Theo in het verhaal.

Theo wordt gespeeld door Ansel Elgort, die naar het schijnt wil proberen via deze weg een Oscar te winnen. Andere rollen zijn er voor Willa Fitzgerald als Kitsey Barbour en Aneurin Barnard als Boris. Verder schijnt Luke Wilson te spelen als de alcoholistische echte vader van Theo.

Centraal in het boek, dat overigens een Pullitzer Prize opleverde voor Donna Tartt, staat Theo Decker, een dertienjarige New Yorker. Hij gaat met zijn moeder naar een museum, als daar een bom afgaat. Hij overleeft het, en mag intrekken bij de familie van een rijke vriend. Maar al snel verandert zijn leven en raakt hij verzeild in de onderwereld van de kunst. En daarin staat een ding centraal: een klein, mysterieus schilderij van Carel Frabtitius.

De film van regisseur John Crowley staat gepland voor release op 10 oktober 2019.

NieuwsFilm

meest populair