Poll

'Star Wars: The Last Jedi' is gewoon goed

Op naar IX dus.

door Bram de Groot om 10:02 in Poll
Verleden week wierpen we een blik op wat de bezoekers van FilmTotaal nou eigenlijk vinden van de nieuwe Star Wars-film Star Wars: The Last Jedi. Er was online veel commentaar te lezen, ondanks dat de film honderden miljoenen ophaalt aan de wereldwijde bioscoopkassa. Na bijna 2.100 stemmen is duidelijk dat de film van Rian Johnson gewoon goed is.

Van de stemmende bezoekers gaf 68 procent aan de film goed te vinden. De overige 32 procent gaf dus aan de dat zij de film slecht vinden. En dit houdt in dat de film zo ongeveer een 7- krijgt. Een cijfer waar veel mensen zich waarschijnlijk prima in kunnen vinden.

Als we dit cijfer vergelijken met andere gemiddelde online beoordelingen, dan zien we dat de FilmTotaal Ster-meter een 7,8 noteert. Deze Ster-Meter is een gemiddelde van de cijfers op een aantal websites, met een 7,6 op FilmTotaal, een 7,5 van de IMDb, 90 procent op Rotten Tomatoes, een 3,6 / 5 van Moviemeter en 85 / 100 van Metacritic. Aan de andere kant staat de Popcorn-meter van Rotten Tomatoes op 49 procent, met een 3,0 / 5 als gemiddelde score. Ook op Metacritic zijn de bezoekers erg verdeeld met een 4.6 / 10. Hieronder nog even een vermakelijke review van Mr Sunday Movies:


The Last Jedi blijft overigens een Star Wars-vervolgfilm en over die films zijn de meningen doorgaans altijd erg verdeeld. Het zal niet anders zijn met Star Wars IX, gepland voor eind 2019.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

schrader

Avatar

Niemand zegt dat die perse Razzie waardig is. Er zijn echter wel veel elementen in de film die discussies creëren. Disney en Lucasfilm zullen er niet mee zitten. Zelfs negatieve publiciteit is publiciteit. Mission accomplished.

Artificialis

Avatar

Er is een verschil tussen slecht en teleurstellend. Het is niet alsof het hier gaat om The Holiday Special of de Ewok films uit de jaren 80.

Een poll met meerdere opties had waarschijnlijk een grijzere uitslag opgeleverd. Bijvoorbeeld als de keuzes onvoldoende, voldoende en goed waren geweest.

Lord Bono

Avatar

@rukubrick

Onzin, zelfs Rogue One heeft een miljard opgehaald. En dat was een erg rommelige film. Star Wars blijft altijd een enorme draagkracht hebben.

Colruiter

Avatar

Ik heb nog eens alle Star Wars-films bekeken en deze film scoort in vergelijking toch echt wel heel goed. Die prequels zijn echt wel heel slecht, Revenge of the Sith heeft nog iets, maar PM en AotC zijn afgrijselijk. A new hope en Empire blijven heel goede films, en daar kan Last Jedi niet aan tippen, maar ook Force awakens doet dat niet. Ik vind Last Jedi evenwaardig aan Return of the Jedi, het zijn beiden films met sterke en zwakke plotlijnen, waarbij de sterke sterk genoeg zijn om de zwakke te vergeven. Force awakens is net iets beter dan Return of the Jedi, omdat het geen echt zwakke plotlijnen heeft, maar dat is het dan ook. Hoge bomen vangen veel wind, het is een klassieker, maar dat is waar Last Jedi onder te lijden heeft; niet één sequel--film is ooit zo onder de loep gelegd door de kijkers als deze, want de critici vonden hem goed en dat zegt toch veel.

Goku32

Avatar

Maar dat is niet meer dan normaal dat een star wars film zoveel geld ophaald. Want dat gaat solo film ook doen. Komt puur omdat het de naam star wars draagt. Net als de advengers films doen precies het zelfde, maar een 7 voor deze film daar kan ik wel mee leven, ik zelf vond het slecht maar ook weer goed toen ik het voor een tweede x ging kijken. Dus prima een cijfer 7

Daanminator

Avatar

Had graag een poll gezien met een optie meer zoals redelijk.

benjamin

Avatar

rukubrick "rogue one speelde juist volledig in op nostalgie (darth vader,dead star enz.)..nu de oude cast weg is heeft disney niet meer zo veel te teren voor de volgende starwars reeks buiten wat stand alone films"
En wat houdt ze precies tegen om nog een andere film als Rogue One met een fikse dosis nostalgie te maken? En zelfs als ze dat niet doen, is de naam Star Wars op je filmproductie nog altijd handig wat box office en aandacht betreft.

draganta

Avatar

S L E C H T .... en daarmee uit.

Artificialis

Avatar

@Benjamin
Het feit is dat ze de kans hadden om een nieuw verhaal rondom Luke, Han Solo, Leia, Chewbacca, C-3PO en R2-D2 te maken. En dat ze ervoor hebben gekozen om dat niet te doen. Ze hebben niet eens de moeite genomen om al deze karakters nog één keer op het scherm bij elkaar te zetten. Ze zijn systematisch naar de achtergrond gedrukt, vervangen door andere karakters of koelbloedig afgeslacht.

benjamin

Avatar

rukubrick "doe geen moeite benjamin is het type dat zowat alles slikt met de naam starwars erop..."
Wellicht daarom dat ik de prequels zo slecht vind...

Nature

Avatar

Vind de film fantastisch.

benjamin

Avatar

Ondertussen is The Last Jedi ook wereldwijd de meest opbrengende film van 2017 geworden.

Ed Crane

Avatar

FT "Van de stemmende bezoekers gaf 68 procent aan de film goed te vinden. De overige 32 procent gaf dus aan de dat zij de film slecht vinden. En dit houdt in dat de film zo ongeveer een 7- krijgt. Een cijfer waar veel mensen zich waarschijnlijk prima in kunnen vinden."

Behalve statistici denk ik zo :P

eltorro

Avatar

@benjamin: Maar of je nou zo blij moet zijn met een miljard minder dan het vorige deel :P Ik ben benieuwd wat dit betekend voor de volgende Star Wars films.

Sunspot

Avatar

Heb het wel gezien voorlopig met Star Wars.

Hoop wel dik dat Ewan Mcgregor zijn Kenobi film gaat krijgen.

Sunspot

Avatar

Rogue One was cool, Tarkin leuk gedaan, en die Darth Vader man, was gewoon awesome.

Force Awakens was leuk omdat het lang had geduurd sinds 2006 laatste SW film. WAs leuk, maar toch wel beetje matig.

Wat het goed maakte was vooral de oude cast, alleen Solo en Chewie al waren het waard om de film te gaan kijken.

The Last Jedi was gewoon teleurstellend, klaar.

zoals iemand anders al zei, de oude cast is er eigenlijk niet meer, de nieuwe cast interesseert me eigenlijk niet, was al vanaf het begin, totaal niet te vergelijken met waar George Lucas mee kwam.

SuPa

Avatar

Vond het een erg leuke film. De beste? nee dat niet, maar wel opnieuw zeer vermakelijk. Het zal voor veel fans wennen zijn dat het niet puur om de Skywalkers bloedlijn gaat. Hoewel we nog niet kunnen uitsluiten dat Rey er een is. Ze hebben het nu denk ik goed aangepakt door de oude cast als legendes in de films mee te nemen en hun kennis en kunde over te dragen aan de nieuwe generatie/cast.

benjamin

Avatar

eltorro "Maar of je nou zo blij moet zijn met een miljard minder dan het vorige deel"
Dat zal nu geen reden zijn voor bijkomstige vreugde, maar de vraag is vooral of je daar echt al te ongelukkig over moet zijn. Zeker aangezien The Force Awakens zo'n ongeziene hype met zich meebracht door de grote terugkeer van Star Wars te zijn dat eigenlijk niemand echt verwacht had dat ze in de buurt daarvan zouden geëindigd zijn.

NieuwsFilm

meest populair