Algemeen

Natalie Portman in gesprek voor astronautendrama 'Pale Blue Dot'

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit 2007.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 09:00 in Algemeen
Na haar bijdrage aan Annihilation is Natalie Portman misschien nog niet klaar met sciencefictionfilms. Diverse websites melden namelijk dat de actrice in gesprek is voor Pale Blue Dot, welke geregisseerd zal worden door Noah Hawley - de bedenker van tv-series zoals Legion en Fargo. Het drama werd eerst opgesteld als een project voor Reese Witherspoon, maar die moest de rol afslaan vanwege de opnames van Big Little Lies seizoen twee.

Pale Blue Dot is geïnspireerd door een waargebeurd verhaal uit 2007 en volgt een succesvolle, vrouwelijke astronaut die na een lange periode in de ruimte weer terug naar huis keert. Eenmaal op aarde ontdekt ze dat het leven hier ingewikkelder is en begint ze haar realiteitszin kwijt te raken. Ze daalt verder in de neerwaartse spiraal wanneer ze het contact met haar familie steeds verder verliest - iets dat mensen kan overkomen die te lang in de ruimte hebben doorgebracht en de wereld zeer minuscuul zien. De astronaut begint o.a. een affaire met een collega, maar wanneer die persoon zelf ook vreemdgaat, ziet ze rood. Een ontvoering volgt.

Pale Blue Dot wordt gemaakt door Fox Searchlight. Witherspoon is wel nog steeds bij de onderneming betrokken als producente via haar Pacific Standard. Het scenario is samengesteld door Brian C. Brown en Elliott DiGuiseppi, daarna hebben John-Henry Butterworth (Edge of Tomorrow) en regisseur Hawley zelf nog aanpassingen gemaakt. Deze lente starten de opnames.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hyenas

Avatar

Mannelijke regisseur. Wat een hypocriet is dat mens ook

Xenolicker

Avatar

Krijgt nu waarschijnlijk ook een andere titel nu Natalie mee gaat doen: "To Space and Black".

Mav Damian

Avatar

Hawley heeft al sterk werk afgeleverd. Wat hij met de serie Fargo heeft gedaan is geniaal. Benieuwd naar zijn regiedebuut.

NoahMeeuws

Avatar

Hawley is ge-ni-aal!

Portman is fan-tas-tisch!

Dus dit wordt een goe-de film

Sunspot

Avatar

Er is iets met haar gezicht, zo goed gegroeid, betrouwbaar, een persoon die alles wel kan leren en doen, weet niet, vind haar zo sereen.

Gewoon een top meid denk ik zo, evenwichtig...

nieuwslaatste nieuws

meest populair