Natalie Portman in gesprek voor astronautendrama 'Pale Blue Dot'

Natalie Portman in gesprek voor astronautendrama 'Pale Blue Dot'

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit 2007.

Na haar bijdrage aan Annihilation is Natalie Portman misschien nog niet klaar met sciencefictionfilms. Diverse websites melden namelijk dat de actrice in gesprek is voor Pale Blue Dot, welke geregisseerd zal worden door Noah Hawley - de bedenker van tv-series zoals Legion en Fargo. Het drama werd eerst opgesteld als een project voor Reese Witherspoon, maar die moest de rol afslaan vanwege de opnames van Big Little Lies seizoen twee.

Pale Blue Dot is geïnspireerd door een waargebeurd verhaal uit 2007 en volgt een succesvolle, vrouwelijke astronaut die na een lange periode in de ruimte weer terug naar huis keert. Eenmaal op aarde ontdekt ze dat het leven hier ingewikkelder is en begint ze haar realiteitszin kwijt te raken. Ze daalt verder in de neerwaartse spiraal wanneer ze het contact met haar familie steeds verder verliest - iets dat mensen kan overkomen die te lang in de ruimte hebben doorgebracht en de wereld zeer minuscuul zien. De astronaut begint o.a. een affaire met een collega, maar wanneer die persoon zelf ook vreemdgaat, ziet ze rood. Een ontvoering volgt.

Pale Blue Dot wordt gemaakt door Fox Searchlight. Witherspoon is wel nog steeds bij de onderneming betrokken als producente via haar Pacific Standard. Het scenario is samengesteld door Brian C. Brown en Elliott DiGuiseppi, daarna hebben John-Henry Butterworth (Edge of Tomorrow) en regisseur Hawley zelf nog aanpassingen gemaakt. Deze lente starten de opnames.



NieuwsFilm

meest populair