Fel bekritiseerde Liam Neeson noemt #MeToo een 'heksenjacht'

Het houdt niet op, niet vanzelf.

Acteur Liam Neeson (The Commuter, A Monster Calls) heeft een storm van kritiek over zich heen gekregen op social media nadat hij in een interview zijn mening gaf over de #MeToo-discussie. Neeson twijfelt of alle beschuldigingen wel waar zijn.



Op dit moment is Neeson zijn nieuwste film The Commuter aan het promoten en natuurlijk komt dan ook geregeld het meest besproken onderwerp uit Hollywood langs; de #MeToo-discussie. "Er is eigenlijk ook een soort van heksenjacht gaande op het moment", zei Neeson. "Er zijn beroemde mensen die ineens beschuldigd worden, omdat ze de knie van een meid hebben aangeraakt of iets dergelijks. Met als gevolg dat ze wel hun baan verliezen".



Als voorbeeld noemt Neeson de Amerikaanse radiopresentator Garrison Keillor, die zijn eigen radioshow verloor na beschuldigingen van onwenselijk bedrag. Neeson: "Hij luisterde naar een verdrietig verhaal van een vriendin en op het laatst legde hij zijn hand op haar rug - haar blote rug. Hij verontschuldigde zich meteen".



Neeson vervolgt: "Ze zei hem dat het niet uitmaakte. Later mailde hij haar nog, omdat hij zich zorgen maakte. Maanden later kreeg hij ineens toch een bericht van haar advocaat met de mededeling dat hij die vrouw ongewenst had betast - en hij verloor ook meteen zijn baan".



Ook zei Neeson later nog niet te weten wat hij nou allemaal wel of niet moest geloven van de beschuldigingen van seksuele intimidatie tegenover de 80-jarige acteur Dustin Hoffman. "Als je in een toneelstuk staat en je bent onder familie en andere acteurs, dan doe je soms stomme dingen uit een soort bijgeloof, omdat je anders bang bent dat je de show verpest", zei Neeson. 



"Schijnbaar heeft Hoffman ooit de borsten van een vrouw ongewenst aangeraakt...", vervolgt Neeson. "Ik zeg niet dat ik dat ook heb gedaan, maar het zijn kinderachtige zaken zo". Deze opmerking van Neeson viel in het verkeerde keelgat bij heel veel mensen. Op social media krijgt hij dan ook een hoop boos commentaar, omdat sommigen van mening zijn dat Neeson doet alsof seksuele intimidatie niet bestaat.





NieuwsFilm

meest populair