Celebrity

Fel bekritiseerde Liam Neeson noemt #MeToo een 'heksenjacht'

Het houdt niet op, niet vanzelf.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 16:42 in Celebrity
Acteur Liam Neeson (The Commuter, A Monster Calls) heeft een storm van kritiek over zich heen gekregen op social media nadat hij in een interview zijn mening gaf over de #MeToo-discussie. Neeson twijfelt of alle beschuldigingen wel waar zijn.Op dit moment is Neeson zijn nieuwste film The Commuter aan het promoten en natuurlijk komt dan ook geregeld het meest besproken onderwerp uit Hollywood langs; de #MeToo-discussie. "Er is eigenlijk ook een soort van heksenjacht gaande op het moment", zei Neeson. "Er zijn beroemde mensen die ineens beschuldigd worden, omdat ze de knie van een meid hebben aangeraakt of iets dergelijks. Met als gevolg dat ze wel hun baan verliezen".Als voorbeeld noemt Neeson de Amerikaanse radiopresentator Garrison Keillor, die zijn eigen radioshow verloor na beschuldigingen van onwenselijk bedrag. Neeson: "Hij luisterde naar een verdrietig verhaal van een vriendin en op het laatst legde hij zijn hand op haar rug - haar blote rug. Hij verontschuldigde zich meteen".Neeson vervolgt: "Ze zei hem dat het niet uitmaakte. Later mailde hij haar nog, omdat hij zich zorgen maakte. Maanden later kreeg hij ineens toch een bericht van haar advocaat met de mededeling dat hij die vrouw ongewenst had betast - en hij verloor ook meteen zijn baan".Ook zei Neeson later nog niet te weten wat hij nou allemaal wel of niet moest geloven van de beschuldigingen van seksuele intimidatie tegenover de 80-jarige acteur Dustin Hoffman. "Als je in een toneelstuk staat en je bent onder familie en andere acteurs, dan doe je soms stomme dingen uit een soort bijgeloof, omdat je anders bang bent dat je de show verpest", zei Neeson. "Schijnbaar heeft Hoffman ooit de borsten van een vrouw ongewenst aangeraakt...", vervolgt Neeson. "Ik zeg niet dat ik dat ook heb gedaan, maar het zijn kinderachtige zaken zo". Deze opmerking van Neeson viel in het verkeerde keelgat bij heel veel mensen. Op social media krijgt hij dan ook een hoop boos commentaar, omdat sommigen van mening zijn dat Neeson doet alsof seksuele intimidatie niet bestaat.

24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Zouden Sylvana Simons en Artificilias hier nog een mening over hebben?

Colruiter

Avatar

Waar zal dit eindigen? Acteurs vallen als dominostenen van hun voetstukken, de één door beschuldigingen en de ander door verkeerd te reageren op de beschuldigingen...

Ereptile

Avatar

Ik ben het toch wel met Liam Neeson eens hoor. Vooral dat verhaal van die radiopresentator beschrijft precies wat er mis is met #MeToo.

"Er zijn beroemde mensen die ineens beschuldigd worden, omdat ze de knie van een meid hebben aangeraakt of iets dergelijks. Met als gevolg dat ze wel hun baan verliezen".


Ongewenste aanrakingen zijn natuurlijk altijd verkeerd. Maar zoals al eerder is gezegd in een ander topic; iedere kleine flirt of aanraking die niet verkeerd bedoeld is wordt ook opeens een #MeToo. En wat ik nog erger vind is dat mensen ook geld gaan vragen voor een beschuldiging die zij maken.

Frietgezicht

Avatar

@ Ereptile, mwah, heeft dat van die radiopresentator te maken met MeToo of gewoon met leidinggevenden waar iets mis mee is.
Er was geen online MeToo hetze tegen deze vent en het ligt vooral bij zijn werkgever(s) die maybe al een excuus zochten om van hem af te komen ofzo want het slaat idd nergens op.

Sunspot

Avatar

Feit is wel dat er zonder dat het bewezen is, veel mensen kapot zijn gemaakt.

Denk dat veel wel klopt, maar je leest ook over tik op de billen, en dat tig jaar geleden, Dustin HOffman bijv, kom op, dat hoeft ook weer niet.

Decepticon

Avatar

Ik deel je mening Ereptile.

Ik durf zo haast niet meer een vrouw uit te vragen joh....

Mensen moeten oppassen Neeson aan te vallen, want.... he will find you and he will kill you! :D

Master Of Films

Avatar

Lol, die Frietgezicht.
Ik wil ook wel eens weten van Sylvana welke beste Neeson film is. Maaja die meid heeft het druk hé. Sylvana hield zich vorig jaar nog bezig met Sinterklaasjournaal en nu is volop aan het draaien met haar prachtige politieke partij Bij1. Laatst deed ze nog een promotiepraatje voor haar vriendin Cailin Kuit.

Artificialis

Avatar

Liam Neeson uit hier precies de zorgen die iedereen zou moeten hebben, ik heb er niets aan toe te voegen. Wat voor door in doorgestoorde feminist moet je zijn om zelfs hier kritiek op te kunnen hebben.

dakai-world

Avatar

“Ze zij hem” - met andere woorden, ik ben gestopt met lezen.#IkBenZelfOokGeenGrammaticaHeld

#WordsMattersToo

Jaws

Avatar

Eens met Neeson. Met alle respect iedereen kan nu maar wat gaan roepen en je word gelijk met de grond gelijk gemaakt. Werk zelf in de zorg als man en raak ook wel eens een collega aan. Moet ik nu gaan oppassen?

ThomasOMalley

Avatar

^denk niet dat je de juiste bankrekening hebt om je zorgen te maken.

Colruiter

Avatar

Ik vond het straf dat Matt Damon zo hard werd aangepakt omdat hij zei dat je het even aanraken van een knie niet mag op dezelfde hoogte zetten als verkrachting. Volgens mij zei hij niets verkeerd, maar alle redelijkheid lijkt een beetje verdwenen momenteel, en dat is geen positieve ontwikkeling voor ME TOO. Het moment dat bewezen wordt dat één beschuldigde man onschuldig was, is de beweging getekend en is het afgelopen, en staan veel echte slachtoffers weer in de kou.

Rderegt

Avatar

Iets over kritisch #MeToo zeggen lijkt me een no win situation...

Ereptile

Avatar

Colruiter "Het moment dat bewezen wordt dat één beschuldigde man onschuldig was, is de beweging getekend en is het afgelopen, en staan veel echte slachtoffers weer in de kou. "


Mooi gezegd dit! ^ En dat is ook weer niet de bedoeling uiteraard!

BlackPowerWolf

Avatar

Ik sluit me volledig aan bij Liam Neeson.
Het is natuurlijk erg goed dat het aan het licht komt die seksuele intimiteiten, maar vergeet niet (pakken we even de standaard #MeToo) dat vrouwen 'misbruikt' zijn voor een rol. Ze hebben die rol wél gekregen heh en hebben er dus zelf ook profijt van. Buiten dat is het inderdaad een heksenjacht straks lopen er alleen nog maar vrouwen rond in Hollywood en mogen lesbiennes ook niet meer acteren omdat ze vervelend naar vrouwen kijken. Het gaat allemaal te ver. Goed dat het nu eens naar buiten komt, maar kom met bewijzen. En niet met een aanraking op iemand rug of een schouder klopje of een handoplegging.

Sunspot

Avatar

^

INderdaad, wanneer stopt het, hoe zit het met lesbiennes die hetzelfde doen alleen al.

Is he tdan goed, omdat het een vrouw betreft

benjamin

Avatar

Heeft Neeson soms een communicatiecursus bij Matt Damon gevolgd?

chefry1983

Avatar

En hij heeft groot gelijk. Een beschuldiging kan er al voor zorgen dat je carriere kapot is terwijl je onschuldig bent omdat er geen bewijs is.

Steve-O

Avatar

Neeson heeft geen ongelijk.

Daanminator

Avatar

Ik ben het eens met Liam. Kijk naar Sylverster Stallone, die wilde ze ook erbij naaien en is niet gelukt.
Veelal zijn valse beschuldigingen vrees ik om aandacht te trekken.

GreenHornet

Avatar

hij heeft wel gelijk, maar ben nu best bang tegenwoordig om een vrouw per ongeluk aan te raken.

ThomasOMalley

Avatar

^als je geen bekendheid bent zou ik me geen zorgen maken.

ISIM

Avatar

Nogmaals je moet alles serieus nemen. Ik vind niet dat je nu metoo meldingen minder serieus moet nemen omdat ze dagelijks blijven binnen komen. In mijn ogen zegt dit juist precies wat er mis is qua man/vrouw. Man voelt zich blijkbaar veel beter dan de vrouw en dat kan natuurlijk niet.

En wat het met reacties van acteurs zijn is dat je nooit weet wat ze precies gezegd hebben, het verhaal zal altijd op het een of andere manier toch een beetje verdraaid worden. Zoals met Liam Neelson.

nieuwslaatste nieuws