Celebrity

Harvey Weinstein zette alles op alles om carrièrevernietigende publicatie te voorkomen

Het normaal zo machtige Weinstein-kaartenhuis dreigde na tientallen jaren in te storten.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 13:26 in Celebrity
Hoewel het zwaard van Damocles al jarenlang boven zijn hoofd hing, dacht de inmiddels gevallen filmproducent Harvey Weinstein toch weg te kunnen komen met de beschuldigingen van seksuele intimidatie aan zijn adres, toen de publicatie van een alles openbarend artikel in september vorig jaar al in de lucht hing. Weinstein voelde zich geen dader, maar slachtoffer.

In oktober vorig jaar verscheen er een artikel in The New York Times waarin de succesvolle Hollywoodproducent Harvey Weinstein openlijk door meerdere vrouwen werd beschuldigd van vergaande seksuele intimidatie. Later bleek dat die verhalen slechts het begin waren van een haast ontelbaar lange reeks. Door deze beschuldigingen verloor Weinstein niet alleen zijn imago, maar naar verluidt ook een hoop kapitaal.

De vriendinnen van Harvey mogen niet spreken
Nu blijkt dat Weinstein al enkele dagen voordat het allesvernietigende stuk in de krant verscheen op de hoogte was van het aankomende nieuws. Naar verluidt heeft Weinstein in de laatste dagen voor zijn grote zondeval alles op alles gezet om de publicatie van het stuk te kunnen voorkomen, en om mogelijk bewijsmateriaal te vernietigen, zo meldt Vanity Fair op basis van gesprekken met insiders van het voormalige productiebedrijf van Weinstein.

Weinstein kreeg lucht van de aankomende publicatie in The New York Times nadat journalisten van die krant steeds meer mensen uit zijn persoonlijke omgeving probeerden te benaderen om hun verhaal op te kunnen tekenen. Als reactie begon Weinstein fanatiek met het vernietigen van mogelijk belastende documenten, zoals oude e-mails en zijn 'HW Friends'-map, een lijstje met dames uit verschillende steden.

Wie is er schuldig?
Ook zocht een schijnbaar woedende Weinstein naar degene die de informatie aan The New York Times had doorgespeeld. Nicole Quenqua, PR-manager van The Weinstein Company, zegt in het artikel van Vanity Fair: "Harvey deed op kantoor alsof er helemaal niets aan de hand was en praatte zichzelf schoon. Na de publicatie van het artikel belde hij voor een spoedvergadering met mijn team. Dat heb ik geweigerd."

Weinstein leek er dus alles aan te doen om zijn eigen hachje te redden. Eerder doken er al verhalen op dat Weinstein spionnen inhuurde om de vrouwen in de gaten te houden en dat hij dreigde ze te vermoorden als ze iets over de vermeende seksuele intimidatie aan de buitenwereld zouden vertellen. Ondanks de vele, heftige verhalen is er feitelijk onvoldoende bewijsmateriaal tegen Weinstein en is hij volgens het rechtssysteem nog steeds onschuldig.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Hoe zou het gaan met Andy Signore

ThomasOMalley

Avatar

Kutwijven komen overal mee weg. Na alles wat hij heeft bereikt. De blanke man delft weer het onderspit. Hij is niet eens juridisch schuldig bevonden! Nu moet hij de rest van zijn leven doorbrengen als kluizenaar.
Hopelijk komt hij dit ooit te boven.

Frietgezicht

Avatar

ThomasOMalley is gegijzeld door Artificialis.
Hij ligt naakt vastgebonden in de badkuip terwijl Arti gebruik maakt van zijn FT en RelatiePlanet profielen.
Ik heb 112 gebeld.

Prince John

Avatar

Volgens mij is ThomasOMalley's account gehackt door Arti...

Artificialis

Avatar

Als we iets van James Franco hebben geleerd is dat je de schade kunt beperken door in talkshows gewoon je verhaal te doen. Bill Cosby en Harvey Weinstein hebben misschien niet zoveel opties meer, aangezien het bij hen al over verkrachting gaat. Maar Kevin Spacey zou er goed aan doen om niet alles over zich heen te laten komen.

Master Of Films

Avatar

+1000 voor ThomasOMalley. Hopelijk houd Artificialis voor een keer zijn muil. Constant die #MeToo wijven verdedigingen. Als een vrouw nee zegt, dan moet ze het maar voelen is mijn motto.


Moviemagic

Avatar

@Artificialis
James Franco is al afgegaan bij de non-verbale communicatie analisten in zijn gesprek met stephen colbert.

Nu staat er op RTLnieuws.nl:

James Franco zegt bewijzen te hebben dat hij onterecht beschuldigd wordt, maar wil deze niet openbaren om zo te voorkomen iemand publiekelijk te vernederen. Hij wil niemand de mond snoeren, zei zijn advocaat. Ashley Judd zei deze reactie 'geweldig' te vinden.


Als ik onterecht beschuldigd zou worden dan zou ik zo iemand publiekelijk afbreken. Hij doet dit niet en dan klopt er ook het e.e.a. niet.
Nu ben ik echt benieuwd welke kant dit nog opgaat maar hij is er (nog) niet goed vanaf gekomen.

Frietgezicht

Avatar

Ben benieuwd of Franco bij de oscars komt opdagen en mocht hij winnen met hoeveel plezier hij op dat podium staat. Dan moet je wel ballen hebben om er te gaan staan.

Moviemagic

Avatar

@Frietgezicht.

Er zijn 5 vrouwen die kunnen getuige dat Franco ballen heeft.

Frietgezicht

Avatar

Haha misbruikte vrouwen bedoel jij.
Denk dat er wel minstens 200 vrouwen zijn die er vrijwillig aangezeten hebben.

Master Of Films

Avatar

Frietgezicht "Ben benieuwd of Franco bij de oscars komt opdagen"
Benieuwd of hij nog wordt genomineerd. Want op zich speelde hij een goeie Tommy Wiseau, beter dan de echte Tommy Wiseau en die is al op zich een karikatuur waar Arti zelf jaloers op wordt.

P.s. Andy Signore houdt zich opvallend stil op Twitter.

Moviemagic

Avatar

200 VROUWEN geloof ik best. Het is tenslotte geen Kevin Spacey.

Artificialis

Avatar

@Moviemagic
James Franco is daarna ook nog in de talkshow van Seth Meyers langs geweest. Hij heeft zichzelf inderdaad niet erg sterk verdedigd, maar het publiek zal toch waarderen dat hij zichzelf kwetsbaar heeft durven op te stellen door aanwezig te zijn. Bovendien geeft hij aan achter de #Metoo en #Timeup beweging te staan. En dat hij graag onderdeel wil zijn van de oplossing.

Kijk, ik vind het achterlijk dat hij zich überhaupt moet verantwoorden (het is geen geheim dat ik de meeste beschuldigingen van de afgelopen maanden nauwelijks wangedrag kan noemen), maar ik denk dat de problemen voor James Franco nog groter zouden zijn geworden als hij uit beeld was verdwenen. Kevin Spacey had met een paar openhartige interviews ook het vuur wat kunnen blussen.

Sunspot

Avatar

Zijn carriere is allang over, gaat echt nooit meer goed komen.

chefry1983

Avatar

het hele probleem met de #metoo is dat de media en de mensen al de schuldig bevonden persoon schuldig verklaren voordat een rechter uitspraak doet.
Als je een hekel hebt aan iemand gewoon zeggen dat je sexueel word geintimideerd en iedereen gelooft. De carriere van de persoon is dan voorbij.

Is dat hele gedoe met Weinstein al een keer voor de rechter gekomen?

nieuwslaatste nieuws