Celebrity

Mark Hamill noemt Kelly Marie Tran een 'tweede dochter'

Lovende woorden van Luke Skywalker!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 18:18 in Celebrity
Star Wars-veteraan Mark Hamill blijkt behoorlijk onder de indruk te zijn van nieuwkomer Kelly Marie Tran, die in het vorig jaar uitgebrachte Star Wars: The Last Jedi voor het eerst te zien was als het personage Rose Tico. Hamill geeft haar een bijzonder compliment in een speciaal bericht op social media.

"Deze is speciaal voor Kelly Marie Tran voor geen andere reden dan haar geweldige spel in 'The Last Jedi'", begint Hamill zijn lofzang. "Je was bijna crimineel schattig en gek genoeg om samen met mijn dochter Chelsea lekker gek te doen. Je bent haast een tweede dochter voor me!"

Op de foto die Hamill postte bij zijn verhaal zijn de dochter van de acteur en Tran in gekleurde eenhoornpakjes te zien. Wat precies de context is van de gezellige foto, is niet bekend. Naar het schijnt is Tran op haar beurt ook weer een enorme fan van Hamill. Wat een liefde is er toch in het universum!24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Ik had liever gezien dat ze na 10 minuten doodging en die zus van dr bleef leven,die zag dr een stuk beter uit.
Zou wel een keer met die zus bij de macdonalds een bakje rijst willen eten met macnuggets en een mcflurry oreo.

Prince John

Avatar

Hamill verdedigt haar omdat de film niet werkt in China ;) Vond haar zelf een van de grootste minpunten van TLJ, wat vond ik haar irritant... Overbodig personage.

@Friet
Dan moet je die rijst toch wel mee naar binnen smokkelen, wat daar doen ze bij Donald nog niet aan!

benjamin

Avatar

Leuk voor haar. Vond haar nu eerlijk gezegd helemaal geen slecht personage in de film overigens.

chefry1983

Avatar

Rose was erg irritant en had samen met Finn beter kunnen doodgaan of in de kerker kunnen blijven zitten

Symn

Avatar

Ze was echt het meest verschrikkelijke personage uit de Last Jedi.

Frietgezicht

Avatar

@ Prince John, ze is toch aziatisch die zus dus die heeft sowieso bak rijst in dr binnenzak zitten

Darthmar

Avatar

Wat een negativiteit. Dit karakter was niet irritant maar meer onnodig net als heel die verhaallijn op Canto Bight.

Ereptile

Avatar

Onnodig en daarom misschien irritant? Ik vond dat hele romance met Finn op het laatst toch ook best onnodig en uit het niets.

Judge

Avatar

Ik vond haar een verademing. Leuk vrouwtje. Hulde!

Artificialis

Avatar

Mark Hamill heeft iets minder dan een jaar geleden voor Hayden Christensen een soortgelijke ''shout-out'' gedaan. Heel sympatiek natuurlijk, om het op te nemen voor een bekritiseerd personage.

Maar Rose was een volstrekt overbodig karakter dat net als Admiral Holdo puur in de film zat om aan Kathleen Kennedy's vrouwenquota te voldoen. Ze hadden gewoon Finn, Poe en BB-8 naar Canto Bight moeten sturen. Oh sorry, teveel mannen? Had dan Captain Phasma erachteraan gestuurd, veel interessanter personage.

Prince John

Avatar

@ Friet
Zou toch denken dat met zo'n naam dat je toch liever iets anders eet dan rijst. Trouwens, zeg nou zelf, wat past beter bij nuggets, friet of rijst? Al helemaal als je er mayo bij pakt. En een cola.

@Darthmar
Negativiteit? Hoezo dat? Je zegt het zelf, ze was onnodig, ik had veel liever meer gezien van Rey, Luke, Poe, Snoke, Kylo, eigenlijk elk personage ipv elke keer deze chick. Haar verhaallijn was misschien 'nodig' voor het verhaal, maar vond haar, net zoals jij, overbodig en slechte verhaallijn; dan wordt het al snel irritant, redelijk logisch. Te veel personages in de film, en daar lijden, zoals Arti het ook al zegt, voornamelijk de vrouwelijke personages onder.

Akke Moeka Hara

Avatar

En toch heb ik elke keer het gevoel dat haar naam een valstrik is.
“Oh its actually.... Tranvestite!”

JIGSAW8

Avatar

Hopelijk zal ze wat minder te zien zijn in episode 9. Wat een overbodig kut personage was dit. En ze was niet eens knap!

benjamin

Avatar

Artificialis "Maar Rose was een volstrekt overbodig karakter dat net als Admiral Holdo puur in de film zat om aan Kathleen Kennedy's vrouwenquota te voldoen. "
Diezelfde vrouwenquota die maakte dat op Felicity Jones na haast alle hoofdrolspelers uit Rogue One geen vrouwen waren?

chefry1983

Avatar

het is gewoon wachten totdat alle films ge-remaked worden met andere hoofdpersonages qua geslacht. een lord of the rings met alleen vrouwen in de hoofdrol en mannen in een bijrol, om maar een voorbeeld te noemen

Artificialis

Avatar

Diezelfde vrouwenquota die maakte dat op Felicity Jones na haast alle hoofdrolspelers uit Rogue One geen vrouwen waren?
Kathleen Kennedy heeft zelf aangegeven dat ze in The Force Awakens en Rogue One er een prioriteit van heeft gemaakt dat die films een vrouwelijke hoofdrolspeelster zouden krijgen. Vrouwelijke personages zijn in Star Wars ondervertegenwoordigd geweest, dus dat vond ik op zich prima.

Maar Holdo en Rose voelen aan als karakters die achteraf aan het script zijn toegevoegd. Ze hebben helemaal niks in de film te zoeken. Ze komen uit het niets tevoorschijn omdat onze politiek correcte Kathleen Kennedy twee extra dames in de film wil hebben. Aziatisch en lesbisch natuurlijk, want kijk mensen, in Star Wars is voor iedereen een plekje!

omniesbonsai

Avatar

frietgezicht heeft een heropvoeding nodig
achterlijke redenering en dom

benjamin

Avatar

Artificialis "Maar Holdo en Rose voelen aan als karakters die achteraf aan het script zijn toegevoegd. Ze hebben helemaal niks in de film te zoeken. Ze komen uit het niets tevoorschijn omdat onze politiek correcte Kathleen Kennedy twee extra dames in de film wil hebben."
Maar dat legt nog altijd niet uit waarom onze politiek correcte Kathleen Kennedy geen probleem had met het relatieve gebrek aan vrouwen in Rogue One, zeker omdat verder Johnson duidelijk veel meer vrijheid kreeg dan Edwards. Trouwens, dat de personages van Holdo en Rose zo volledig overbodig zijn, is ook maar een mening en gezien de overwegend positieve ontvangst van de film lijkt mij dat niet iedereen die deelt.

Artificialis

Avatar

Maar dat legt nog altijd niet uit waarom onze politiek correcte Kathleen Kennedy geen probleem had met het relatieve gebrek aan vrouwen in Rogue One.
Omdat ze het al voor elkaar had gekregen dat de hoofdrolspeelster een vrouw zou zijn. Jyn Erso was de heldin van de film, staat op alle posters, komt het meest in beeld. Daarmee heeft Kathleen Kennedy haar feministische opdracht voor de film voltooid.

Trouwens, dat de personages van Holdo en Rose zo volledig overbodig zijn, is ook maar een mening en gezien de overwegend positieve ontvangst van de film lijkt mij dat niet iedereen die deelt.
Zelfs mensen die The Last Jedi goed vonden noemen Rose Tico, het avontuur in Canto Bight en haar fascinatie met Finn de minst sterke kanten van de film. Hoe zij voorkomt dat Finn zichzelf opoffert en daarmee het complete overgebleven Resistance in gevaar brengt is echt onbegrijpelijk. Als projectie-Luke niet was komen opdagen was iedereen dus dood geweest, dankzij haar.

Master Of Films

Avatar

benjamin "Diezelfde vrouwenquota die maakte dat op Felicity Jones na haast alle hoofdrolspelers uit Rogue One geen vrouwen waren?"
Oh en sterker nog benjamin. Jyn Erso is bedacht door John Knoll Gebaseerd op zijn jongste dochter en zijn vrouw.

Toch wel apart dat je zoiets leest...
“I wanted a really strong, smart, and active female character as the lead of this movie,” Knoll, chief creative officer of Lucasfilm’s Industrial Light & Magic effects house, told Yahoo Movies.

...waarin uit blijkt dat Kathleen Kennedy niet eens de fundering had gelegd van Rogue One. Niet bepaald een feministische opdracht van Kennedy voor de film, zou je zeggen.

Maar ach, dat kan je een bepaalde misogynist in een bubbel toch niet wijs maken. Die roept maar wat. ;)

Artificialis

Avatar

Die roept maar wat. ;)
Dat is ook altijd de gedachte die ik heb wanneer ik jou berichten voorbij zie komen. Vooral blijven roepen, niets mis met een beetje ruis tussen de belangrijke berichten door.

benjamin

Avatar

Artificialis "Omdat ze het al voor elkaar had gekregen dat de hoofdrolspeelster een vrouw zou zijn."
En sinds wanneer is Rey geen vrouw?

nieuwslaatste nieuws

meest populair