Algemeen

David Harbour en Ian McShane over 'Hellboy'-reboot

De twee spelen de respectievelijke rollen van Hellboy en Professor Broom.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Zilko Tarici om 10:59 in Algemeen
Na de onthulling van vorig jaar dat er een Hellboy-reboot zou komen, was een van de eerste aankondigingen rondom de film dat Ian McShane de rol zal spelen van Professor Broom, het hoofd van de B.P.R.D. en Hellboys pleegvader. Deze rol werd in Guillermo del Toro's films gespeeld door John Hurt.

Een groot verschil met de vorige films is dat de reboot R-rated zal zijn en in sommige opzichten meer overeenkomsten zal hebben met de stripreeks. Niet alles is echter hetzelfde, want McShane geeft website Fandom aan dat hij en Hellboy een iets andere dynamiek zullen hebben dan wat we eerder hebben gezien:

"We beginnen niet met de geboorte van Hellboy, maar met de roestige relatie tussen Hellboy en Broom. Vertrouwt hij zijn vader wel? Ik voer een ietwat psychologische strijd tegen Hellboy. Er is een belangrijk moment in de film dat Hellboy het tegen zijn eigen soort opneemt. Hij wordt op dat moment eigenlijk door mij voor eigen gewin gebruikt."

McShane bevestigt daarnaast dat hij de rol als een "klein eerbetoon aan Joh [Hurt]" speelt.

Hoofdrolspeler David Harbour sprak hiernaast onlangs met MTV over de rol en de moeizame opnames:

"Het is de zwaarste rol die ik heb gespeeld. De dingen die ik moet doen in deze film... rollen over de grond, mensen slaan, dingen die een 40-jarige man niet zou moeten doen. En dan daarnaast nog al die make-up en protheses... Uiteindelijk is het echter zeer de moeite waard geweest."

Harbour liet ook weten dat we met name praktische effecten zullen zien in de film, en dat er maar weinig sprake is van CG. De nieuwe Hellboy wordt verwacht in januari 2019. Neill Marshall regisseert.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

schrader

Avatar

Ik begin hier enorm veel zin in te krijgen... Go R-Rated Hellboy!

Judge

Avatar

David Harbour is mijn held na Stranger Things. Zonder deze serie had ik nooit naar Hellboy gewild.

nieuwslaatste nieuws