Algemeen

Regisseur ingehuurd voor Disney's live-action 'The Sword in the Stone'

De oorspronkelijke animatiefilm stamt alweer uit 1963.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Zilko Tarici om 14:09 in Algemeen
Juan Carlos Fresnadillo (28 Weeks Later, tv-serie Salvation) is in onderhandelingen getreden om de regie op zich te nemen van de live-action verfilming van Walt Disney Pictures' geanimeerde fantasy-film The Sword in the Stone- uit 1963.

The Sword in the Stone was de laatste animatiefilm die de studio uitbracht voor de dood van Walt Disney. De film was losjes gebaseerd op T.H. White's gelijknamige boek en bood een luchtige blik op de legende van koning Arthur. We zagen in de film hoe de jonge Arthur werd opgeleid door opper-magiër Merlijn.

Bryan Cogman (Game of Thrones) schrijft het script va The Sword in the Stone. Brigham Taylor (The Jungle Book) zal op zijn beurt de film produceren. Disney werkt overigens daarnaast aan een non-gerelateerde (mogelijk door Ridley Scott geregisseerde) live-action film gebaseerd op The Merlin Saga, waarin we zien hoe de beroemde tovenaar aan zijn krachten komt.

Wanneer we The Sword in the Stone kunnen verwachten, is nog onbekend.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

King Arthur film nummer zoveel. Hopelijk loopt het publiek wel warm na King Arthur: Legend of the Sword ;)

ThomasOMalley

Avatar

Beste animatiefilm van Disney hands down!

Goku32

Avatar

Master of films dit woord totaal anders dan die king Arthur film van de afgelopen tijd. Weet niet of je deze animatie film hebt gezien want dat is 1 van de beste dinsey films ooit gemaakt. Weet zeker dat de live action film geweldig gaat worden. Heb echt genoten van deze disney film toen ik jonger was.

Artificialis

Avatar

Alweer iets uit het Arthur ''universe'', dit was ook nog eens één van de saaiste Disney animaties aller tijden. Vrij matig ontvangen door zowel de critici als het publiek. Verrassend om hier te lezen dat de film nog liefhebbers heeft.

Master Of Films

Avatar

Ik heb de animatie gezien Goku32. Ongeacht de kwailiteit zijn niet alle King Arthur films succesvol. Niet alleen King Arthur: Legend of the Sword en zelfs Transformers: The Last Knight(!!!), denk ook aan Disney (via Touchstone Pictures) eigen King Arthur uit 2004.

De beste live action King Arthur blijft voor mij nog altijd Excalibur met Liam Neeson, Patrick Stewart & Helen Mirren. Ook leuk is Knights of the Round Table met Ava Gardner.

Zoals altijd zullen we wel zien hoe het afloopt en wat voor film Fresnadillo heeft afgeleverd.

ThomasOMalley

Avatar

Tja, The Phantom Menace heeft gek genoeg ook liefhebbers.

Dan heeft The Sword in the Stone nog echt geweldige dialogen, maar da’s misschien te saai.

nieuwslaatste nieuws

meest populair