Eerste fanbrief voor 13-jarige Natalie Portman was weerzinwekkend

Eerste fanbrief voor 13-jarige Natalie Portman was weerzinwekkend

Voor één iemand een fantasie, voor een ander een nachtmerrie...

Zaterdag vond in Amerika de Women's March weer plaats, een protestmars waarbij mensen o.a. aankaarten dat vrouwen ongelijk behandeld worden. Natalie Portman was eveneens aanwezig om het woord te voeren. De 36-jarige actrice onthulde een akelig verhaal waarin ze al op jonge leeftijd begreep hoe vrouwen als lustobjecten behandeld worden. Zie eventueel de video hieronder.

Portman legt uit dat het drama begon toen ze dertien was en haar eerste film - Léon: The Professional - op het punt stond uit te komen. Ze ontving toen haar eerste fanbrief, welke ze opgewonden opende. Het bleek de verkrachtingsfantasie van iemand te zijn. Maar daar bleef het niet bij.

Bekijk de afbeelding"Een lokaal radiostation startte met het aftellen naar mijn achttiende verjaardag, een daad die de datum verbloemde waarop ik legaal zou zijn om mee naar bed te gaan," aldus de actrice. "Filmrecensenten praatten destijds over mijn groeiende borsten. Ik begreep al erg snel - als 13-jarige - dat als ik mijzelf seksueel wilde uitdrukken, ik me erg onveilig zou voelen. En dat mannen zich vrij voelden om over mijn lichaam te discussiëren, tot mijn ongemak."

Daarna besloot ze meer rollen aan te nemen waarmee ze over zou komen als een preuts, conservatief, sullig of serieus meisje. Portman wilde met opzet haar lichaam verbergen en een boodschap naar de wereld sturen: dat ze iemand is die het waardig is om gerespecteerd te worden en zich veilig te voelen.




NieuwsFilm

meest populair