Algemeen

'Paddington 2' verbreekt record van best beoordeelde film op Rotten Tomatoes

En stoot daarmee 'Toy Story 2' van de troon...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 12:01 in Algemeen
Leuk nieuws voor de makers van Paddington 2! Deze tweede live-action film over het befaamde beertje Paddington is namelijk uitgeroepen tot de best beoordeelde film op Rottentomatoes.com. Enkele dagen na de officiële bekendmaking heeft de kleurrijke familiefilm nog steeds geen enkele negatieve beoordeling ontvangen.

In 2014 veroverde de knullige pratende beer Paddington de harten van vele kinderen en hun (groot)ouders. Met een beoordeling van 98% werd ook deze eerste 'Paddington' ontzettend goed ontvangen op Rottentomatoes.com. Rottentomatoes.com is een populaire filmwebsite die recensies en de bijbehorende beoordelingen van een groot aantal media verzamelt en daaruit een gemiddelde score maakt.

Welke film stoot Paddington 2 van de troon?
Voor lange tijd was de animatiefilm Toy Story 2 (1999) de recordhouder van die site en daarmee de best beoordeelde film ooit. Toy Story 2 kreeg maar liefst 163 positieve beoordelingen en dus geen enkele negatieve. Nu is die koppositie dus afgepakt door Paddington 2, toevalligerwijs ook een sequel. Deze vervolgfilm wist 169 positieve beoordelingen binnen te harken (en dus ook geen enkele onvoldoende) en pakt daarmee de troon af van Toy Story 2.

Als een kind zo blij...
Een mooie prestatie dus van Britse regisseur Paul King, die ook de regie verzorgde van het eerste deel. King reageert dan ook aangenaam verrast op de officiële bekroning van zijn film. "Het is een ongelofelijk fijn gevoel. Je kunt niet anders dan het beste hopen voor dit kleine karakter en de film die je hebt gemaakt. Het is heel mooi om te zien dat de critici zo warmhartig en enthousiast waren", zegt hij.

Vrees voor de spelbreker
Enkele dagen na het uitroepen van deze titel, staat Paddington 2 nog steeds bovenaan de lijst van best beoordeelde films op Rottentomatoes.com. Sommige fans waren bang dat een enkele recensent achteraf, dus na het behalen van dit prachtige record, nog een negatieve recensie zou plaatsen op de beoordelingswebsite. Daarmee zou Paddington 2 namelijk direct weer zijn koppositie verliezen, maar dat is dus vooralsnog niet gebeurd.

De makers zullen vast op hun succes hebben getoost met een boterham, rijkelijk besmeerd met marmelade, zoals het - geheel volgens de gedachte van deze liefelijke films - ook hoort.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Master Of Films

Avatar

Het mag dan wel 100% zijn, maar men beter naar de average rating gaan kijken. Dat is voor deze Paddington een 8.6/10.
Ter vergelijking Moonlight heeft een 9/10 en 98% (vanwege 7 negatieve). Mad Max Fury Road heeft ook een 8.6/10. Echter deze film heeft 12 rotten gekregen, dus weer geen 100% score.

Enfin, de volgende 2 links, een geschreven een YT video hebben mij meer het licht gezien hoe ik RT beter kan benaderen.
Sorry, but you're probably reading rotten tomatoes wrongThomasOMalley

Avatar

Heb deel 1 niet eens gezien, maar deze wordt toch wel erg goed ontvangen. Binnenkort maar eens een piepkleine marathon doen dan.

ferryb86

Avatar

En terecht ben er met de kids al twee keer geweest en hij is geweldig goed.

aspers

Avatar

Zeer terecht! Een van de beste familiefilms ooit. Leuk voor jong én oud. Zo mogen ze er meteen meer maken.

nieuwslaatste nieuws