Netflix: geen zorgen over concurrentie met Disney-dienst

Netflix: geen zorgen over concurrentie met Disney-dienst

Streamingland gaat in 2019 behoorlijk veranderen.

Netflix-CEO Reed Hastings ging tijdens een gesprek met Variety in op de concurrentie met Disney. Laatstgenoemde gaat een eigen streamingdienst lanceren die moet concurreren met onder meer Netflix en Amazon. Dat zal Disney doen door onder meer zijn complete bibliotheek beschikbaar te maken en daarnaast nieuwe content te maken. Maar voor Netflix is het geen grote bedreiging.

"We zien het niet als een bedreiging, niet meer dan bijvoorbeeld Hulu is geweest," aldus Hastings. Dat de Disney-films verdwijnen van Netflix vindt hij wel jammer, maar: "het is geweldige content, maar we kunnen ook prima groeien zonder." Ook gaf hij toe dat Disney een goede keuze heeft gemaakt met het overnemen van Fox en dat de kans groot is dat die streamingdienst "erg succesvol" zal worden. Sterker nog: Hastings denkt dat hij zelf een abonnement zal nemen te zijner tijd.

Dat Hastings zich geen zorgen maakt, komt wellicht voort uit de cijfers die het bedrijf afgelopen kwartaal mocht vrijgeven. Uit de nieuwste kwartaalcijfers blijkt dat er 8,3 miljoen nieuwe abonnees bijkwamen en daarmee vestigt het bedrijf een nieuw record. Het vorige werd in het laatste kwartaal van 2016 gevestigd; toen waren er 7,05 miljoen abonnees bijgekomen. In totaal heeft Netflix nu wereldwijd 117,6 miljoen abonnees.

De omzet van het bedrijf is overigens ook gegroeid: de afgelopen drie maanden nam die met een derde toe tot 3,3 miljard dollar. De winst is 185,5 miljoen dollar.



NieuwsFilm

meest populair