'Black Panther' geen directe opzet 'Avengers: Infinity War'

'Black Panther' geen directe opzet 'Avengers: Infinity War'

De film staat vooral op zichzelf.

Black Panther wordt geen directe prequel op Avengers: Infinity War. De film dient in plaats daarvan als manier om Chadwick Bosemans T'Challa te vestigen als het volgende grote personage in het MCU. Dat stelt producent Nate Moore in een interview met de site Screen Rant.

Black Panther dient vooral als een standalone-film en tegelijk als manier om het land Wakanda te onthullen. "Ik denk dat het inherent gekoppeld is aan de rest, door de verbinding met Civil War en ook door de connectie die Ultron had met Klaue. Dus er zijn wat snaren om mee te spelen. Maar net als bij Doctor Strange hadden we het gevoel dat dit verhaal op zichzelf moest staan. We wilden Ryan [Coogler] de vrijheid geven om een verhaal te vertellen dat niet zou vertrouwen op de rest van de zaken die zich afspeelde in het MCU. Dat wil niet zeggen dat wat er gebeurt in de film geen invloed heeft op de rest van het MCU, maar de film zelf vertrouwt in elk geval niet op andere plotpunten in het MCU."

Regisseur Ryan Coogler kreeg dus geen duidelijke blauwdruk om te volgen bij het maken van de film, maar duidelijk is wel dat het fictieve land een belangrijke rol heeft in Infinity War. Een van de grootste actiescènes die we in de trailer voorbij zagen komen, speelde zich in het land af. De theorie is dat de Soul Stone zich daar bevindt en dat Thanos (Josh Brolin) er naartoe moet om die te halen.

Vanaf 14 februari 2018 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair