Tegenvallende opening voorspeld voor 'Pacific Rim: Uprising'

Tegenvallende opening voorspeld voor 'Pacific Rim: Uprising'

Het lijkt niet goed te komen met de franchise.

De eerste voorspellingen wijzen erop dat Pacific Rim: Uprising minder gaat presteren dan zijn voorganger. De eerste film van Guillermo del Toro deed het minder goed in de Verenigde Staten dan in de rest van de wereld, maar de prestaties in de rest van de wereld waren genoeg voor Legendary Pictures om toch een vervolg te bestellen.

Dat komt er over korte tijd al, maar het lijkt erop dat het zomaar gedaan kan zijn met de franchise. Pacific Rim: Uprising zou in de Verenigde Staten hooguit 20 miljoen dollar verdienen in het openingsweekend. Dat is bijna de helft van wat de oorspronkelijke film in 2013 verdiende - die eindigde met het openingsweekend op 37 miljoen dollar. Uprising zou verder in de Verenigde Staten eindigen op 50 miljoen dollar, stukken minder dan het origineel, dat op 101,8 miljoen dollar stokte.

Waar deze tegenvallende cijfers vandaan komen is nog maar de vraag. Wellicht heeft het te maken met de trailers, die een stuk minder interessant waren dan sommigen verwacht zullen hebben. Dat is een tegenvaller voor Legendary, dat vooral een eigen filmuniversum wil bouwen.

Het is voor de studio te hopen dat er de komende tijd meer enthousiasme komt: de film komt op 22 maart uit in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair