Jeremy Piven nog lang niet klaar met beschuldigingen van misbruik

Jeremy Piven nog lang niet klaar met beschuldigingen van misbruik

De teller staat nu op acht mogelijke slachtoffers.

Het maakt niet uit of Jeremy Piven zichzelf aan een leugendetector heeft vastgebonden en zodoende onofficieel vrijgesproken is van vijf zaken omtrent seksueel wangedrag. Van het weekend zijn er namelijk nog eens drie vrouwen naar voren gekomen met soortgelijke, akelige verhalen. Allen beweren dat de 52-jarige acteur onhoffelijk met hen is omgegaan. Op zijn beurt ontkent de Amerikaan uit tv-serie Entourage dit.

Voor Piven begon de ellende vorige jaar in november. Toen kwamen de eerste beschuldigingen binnen. "Ik begrijp niet wat er achter de motivaties van die vrouwen schuilt," zei Piven destijds. "We zijn in een donkere periode beland. Beschuldigingen worden gerapporteerd als feiten en levens worden in gevaar gebracht zonder bewijs, een onderzoek of een hoorzitting."

Bekijk de afbeeldingDoor Buzzfeed News - die zaterdag het verhaal van de drie vrouwen bekendmaakte - wordt Piven nu in totaal door acht vrouwen verdacht gemaakt. De oudste zaak komt uit 1985. Susan McCain Olson beweert dat ze als 17-jarige werkzaam was als figurante op de set van Lucas. Piven zou haar in zijn trailer hebben betast. Olson: "Ik dacht: 'Dit is het. Dit is waar ik verkracht zal worden.' Ik probeerde hem van me af te duwen."

De tweede beschuldiging is gemaakt door een vrouw die onbekend wil blijven. Haar verhaal stamt uit 1994. Ze was toen in Montreal, Canada en werd kennelijk op ruwe wijze door Piven tegen een muur vastgehouden terwijl hij haar probeerde te kussen. Dit was tijdens de opnames van Dr. Jekyll and Ms. Hyde. Het incident vond plaats in Piven's hotelkamer.

Bekijk de afbeeldingLater, in 1996, bloeide er iets achter de schermen van Ellen tussen Diane Gonzalez en de acteur, maar dat veranderde in iets agressiefs. Gonzalez voelde zich bedreigd. Ook hun beweringen ontkent Piven.

Hij schrijft: "Deze beschuldigingen, die twintig tot dertig jaar teruggaan, zijn vals. Zoals aangetoond door de leugendetectortest die ik met succes heb doorstaan, heb ik mijzelf nooit bij iemand opgedrongen. Ook heb ik mezelf nooit blootgesteld of iemand vastgehouden tegen hun wil. Integendeel, als een vrouw het wilde, dan stopte ik." Hoewel Piven nog niets heeft ondernomen, wil hij met zijn advocaat sommige, potentiële leugenaars bestrijden door juridische stappen te nemen.



NieuwsFilm

meest populair